nlc.hu
TV-sztárok

Elhunyt Kelly Preston, John Travolta neje

57 évesen elhunyt Kelly Preston, John Travolta neje

Július 12-én elhunyt Kelly Preston színésznő, aki két éve harcolt a mellrákkal. John Travolta neje 57 éves volt.

“Ragyogó, gyönyörű és szerető lélek volt. Odaadó feleség és anya. Kelly két éve harcolt a mellrákkal. 2020. július 12-én itt hagyott minket”- olvasható a család közleményében, amit néhány órával Kelly Preston halála után adtak ki. 

“Kelly az elmúlt években úgy döntött, hogy harcát a betegséggel megtartja magának. Barátai, családja végig mellette álltak, támogatták, bátorították. Most, hogy Kelly már nincs többé, az összetört családtagok azt kérik a sajtótól, hogy tartsák tiszteletben ezt a fájdalmas, elviselhetetlen időszakot”- olvasható a People magazinnak elküldött szövegben.

Elhunyt Kelly Preston

Kelly Preston 1991-ben ment hozzá John Travolta színészhez (fotó: Profimedia)

Kelly Preston  1962-ben született. Az egyetemen színjátszást tanult, majd 1985-ben megkapta első, komolyabb filmes szerepét. A 80-as és a 90-es években számos sikerfilmben szerepelt (Nekem8, Alkonyattól pirkadatig, Jerry Maguire – A nagy hátraarc), 2018-ban pedig a férje oldalán volt látható a maffiózó, John Gotti életéről szóló filmben.

Még 1991-ben kérte meg a kezét John Travolta, egy hatalmas sárga-fehér gyémántgyűrűvel egy svájci étteremben. “Egy buta kis vígjáték forgatásán találkoztunk. Emlékszem, sétált felém a teremben, egy táncjelenet előtt, amikor megláttam. És ennyi volt. Szerelmes lettem”– emlékezett vissza a színésznő egy tévéinterjúban. Kilenc hónappal később házasodtak össze, ekkor Kelly már az első gyermeküket hordta a szíve alatt. New Yorkban akartak egybekelni, ám a szervezés végére akkora volt a felhajtás, hogy Prestonnak elege lett. “Már a virágos asszisztensének is asszisztense volt. Elutaztunk hát Párizsba és ott keltünk egybe a Hotel de Crillonban. Egy héttel később pedig Floridában is kimondtuk az igent“- mesélte a színésznő évekkel később. Összesen három gyermekük született. A legidősebb  Jett, aki Kawasaki-szindrómától is szenvedett. Az autista fiú 2009-ben, 16 évesen hunyt el egy baleset következtében. Lányuk Ella 20 esztendős, fiuk, Benjamin alig múlt kilenc.

Kelly Preston és John Travolta a gyermekeikkel

Legidősebb gyermekük 2009-ben elhunyt. Jett akkor volt 16 éves. Lányuk már 20 esztendős, Benji pedig 9 éves. (fotó: Profimedia)

A házaspár tavaly szeptemberben ünnepelte a 28. házassági évfordulójukat, akkor Preston ilyen megható sorokat írt férjének. “Legkedvesebb Johnny! A legcsodásabb férfi vagy, akit ismerek. Te adsz nekem reményt, amikor elveszettnek érzem magam. Türelemmel és feltétel nélkül szeretsz….Osztoztunk a legnagyobb örömökben, és a legkegyetlenebb fájdalmakban. Csodás apa vagy, és szórakoztatóvá varázsolod az életünket. Bízom a szerelmünkben. Tudom, hogy melletted minden rendben lesz, függetlenül attól, hogy mi történik…Szeretlek örökké. Boldog évfordulót.”

Kelly Preston és John Travolta 2018-ban

2018-as közös filmjük bemutatóján. (fotó: Profimedia)

Tőlük is búcsúzunk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top