nlc.hu
TV-sztárok

Szabó Győző függősége

Szabó Győző: “Nélküle meg sem éltem volna az ötvenet”

Pokoli időszak volt, és Szabó Győző most azt ünnepelte, hogy túlélte a harmincas lveit. A függőségéről és a nehézségeiről szóló évtizednek nem egyedül vetett véget.

Valóságos ünnepségsorozat volt Szabó Győző 50. születésnapja alkalmából, az otthoni meglepetés köszöntés után a kollégák is tortával várták a forgatáson a színészt. 

,,Most kezdődik minden, kicsit úgy élem meg. Ha azt vesszük, hogy volt nekem tíz évem, ami nem tudom, hogy hol töltődött el… Azt mondjuk vegyünk mínuszra, úgy 40 vagyok, és amit belül érzek, a gyermeki lét, amit a színészet megad, és minden, ami ezzel a szakmával összekapcsolható, az csak fiatalít” – mondta a színész a Fókusznak, nem sokkal azután, hogy a Mi kis falunk forgatásán felköszöntötték a kollégái. A kerek évforduló másnapján pedig rendhagyó ajándékot is kapott: elsők között nézhette meg a Toxikomát. A kétórás filmdrámát Herendi Gábor rendezte, és Szabó Győző élete leggyötrelmesebb tíz évéről szól, amikor a Lipótról ment dolgozni. 

Szabó Győző a forgatáson készült közös fótóval, amelyen az őt alakító Molnár Áronnal és Csernus Imrével, valamint a doktort alakító Bányai Kelemen Barna

Szabó Győző a forgatáson készült közös fótóval, amelyen az őt alakító Molnár Áronnal és Csernus Imrével, valamint a doktort alakító Bányai Kelemen Barna

“Az ötvenedik születésnapomat meg sem értem volna, ha nincs Csernus Imre és sokkal rosszabbul alakulhatott volna az életem. Ezek a képek jöttek felém, amíg néztem a mozit, nem is tudom ezt most még feldolgozni” – mondta Győző
közvetlenül a vetítés után. A filmben a harmincas éveiben járó Győzőt Molnár Áron alakítja, aki számára ez a szerep a személyiségének minden aspektusát átjáró és megérintő szakmai kihívás volt:

“Nem leutánozni akartam Győzőt,hanem azt a vehemenciát, dúvadságot, érzékenységet, ami közös bennünk, azt szerettem volna megmutatni, plasztikussá tenni és érzékeltetni, és hogy ezek a tulajdonságok  hogyan hatják át a droggal való kapcsolatát”– mesélte Áron a szerepéről.

A Toxikomát a nagyközönség  várhatóan október 22-én láthatja majd országszerte, de néhány filmjelenetet már a közönség is láthat. 

Szabó Győző életében most már minden rendben: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top