nlc.hu
TV-sztárok

Akkor és Most: A Koktél főszereplői

Mi lett velük? – A 31 éves Koktél főszereplői!

1989. augusztus 10-én mutatták be hazánkban a Koktél című filmet. A mozi rögtön sikeres lett könnyed és vicces jeleneteivel, és persze a Kokomo fülbemászó dalaival. De mi történt azóta a szereplőkkel?

Fehér homokos tengerpart, pálmafák, napozó bikinis csajok, és egy helyes mixer, aki a legfinomabb koktélokat keveri. Ez akár lehetne egy tündérmese is, de a Koktél című film története nem ennyire tündérmesébe illő. Brian Flanigan (akit Tom Cruise alakít) jóképű, ifjú és ambiciózus, ezért New Yorkba megy, hogy munkát találjon, de nem jár szerencsével.Diploma nélkül semmit sem ér, úgyhogy beiratkozik az egyetemre, de ott meg magas a tandíj és gyorsan pénzhez kell jutnia. Brian mixerkedni kezd egy belvárosi klubban, ahol találkozik a szakma legmenőbb arcával Doug Coughlinnal. Brian elutazik Jamaikába, ami a mixerek paradicsoma, hogy itt összegyűjtse a pénzt a saját bárhoz. Természetesen itt egy nem várt esemény történik, a férfi szerelmes lesz és ez mindent megváltoztat…

Nézd meg a Koktél című film trailerét: 

Tom Cruise 

Brian szerepével 1988-ban Tom Cruise 100%-osan ismertté vált és ez elősegített a színészt olyan további filmekhez, mint az Esőember, a Túl az Óperancián, Egy becsületlbeli ügy, A cég, Interjú a vámpírral. 1996-ban elvállalta a Mission: Impossible film első részét, amit azóta 6 rész követett. Bár Tom Cruise karrierjét a Top Gun indította be, pont ennek a filmnek a folytatását nem tudták bemutatni a koronavírus-járvány miatti. A Top Gun: Maverick elkészült ugyan, de még várja a bemutatót.

Tom Cruise akkor és most

Tom Cruise (fotó: Getty Images)

Hogy hogyan néz ki a legfrissebb filmjében az 58 éves színész? Íme: 

Tom Cruise tehát egyáltalán nem állt meg az elmúlt 30 év alatt, filmjei viszonylag sikeresek, de magánéletével többet foglalkozott a sajtó, hiszen Cruise háromszor házasodott meg. Első felesége Mimi Rogers színésznő volt. Cruise-nak három gyermeke van, két örökbefogadott (Nicole Kidmannal közösen) és egy saját (Katie Holmes-szal közös). 

Cruise még a Mimi Rogerses időkben ismerkedett meg a szcientológiával, állítólag ezért is ment tönkre a Nicole Kidman-nal közös házassága is. A színészn jelenleg egyedülálló alaposa kigyúrta magát, és őrült jeleneteket vesz fel kaszkadőr nélkül

Bryan Brown

Tom Cruise társa a Koktél című filmben, a Tövismadarakból is ismert Bryan Brown volt. A színész jelenleg 73 éves és Ausztráliában él. A Koktél után olyan filmekben tűnt fel kisebb szerepekben, mint a Gorillák a ködben, Ausztrália, Derült égből Polly, Kockázat. Az utóbbi években szinte csak tévésorozatokban vállal epizódszerepeket, amiket főleg külföldön mutattak be. Itthon A férjem védelmében című sorozatból lehet még ismerős. Az ausztrál születésű sztár nem költözött Hollywoodba, hanem visszatér a kenguruk földjére, és itt alapított családot. 1983-ban egy forgatáson megismerte feleségét (Rachel Ward), majd egy tenyérjós azt jósolta nekik, hogy három gyerekük lesz. Néhány hónap múlva összeházasodtak és tényleg három gyereket nevelnek (Rosie, Matilda és Joe) 

Bryan Brown akkor és most

Bryan Brown (fotó: Getty Images)

Bryan gyakran szerepel lánya Matilda instagram oldalán, ahol első kisunokáját dajlkálja egy cuki fotón.

Elisabeth Shue

Tom Cruise szerelmét a helyes szőke Jordant alakította Elisabeth Shue, aki a film után roppant keresett lett. Szerepelt a Vissza jövőbe második és harmadik részében, a Fogd a nőt és fuss! című filmben, majd a karrierje megtorpant. Bár a filmes listáján szerepel jó pár alkotás, de egyik sem kiemelkedő, és egyik sem lett kasszasiker. Elisabeth karrierjét az is befolyásolta, hogy jó pár ígéretes szerepről csúszott le a terhességei alatt. Szerepelhetett volna a Micsoda nő-ben, de végül Julia Roberts kapta meg a szerepet. Lecsúszott a  23-as szám című thriller főszerepéről, amiben Jim Carrey kapta a másik főszerepet. Talán ez az oka, hogy inkább a tévés sorozatok világában találta meg magát. Több évadon keresztül játszott a CSI: Helyszínelőkben, és A fiúk című szuperhősös sorozatban is. Elisabeth is akárcsak Tom és Bryan három gyermeket nevel. 

2020-ban újra feltűnik a mozikban, nemrég ugyanis bemutatták az Agár című filmet, amiben Tom Hanks-szel játszik együtt. 

Elisabeth főként forgatási pillanatok oszt meg a világgal az interneten, itt éppen a CSI: Helyszínelőket forgatták még a koronavírus előtt. 

Nézd meg a galériában, hogyan él most a színésznő!

Elisabeth Shue a Koktél c. filmben
Megnézem
Összes kép (4)

Még több Akkor és most! cikk az nlc-n

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top