nlc.hu
TV-sztárok

A legemlékezetesebb pillanat a Szerencsekerékből

Azóta is tudunk rajta nevetni: a legemlékezetesebb pillanat a magyar Szerencsekerékből

A tévétörténelem talán legviccesebb momentuma a Szerencsekerékben esett meg, amikor a Szólás kategóriában egy könnyűnek tűnő feladat nem úgy sikerült, ahogy azt a játékos megálmodta.

A legjobbakkal is előfordul, hogy az izgalom hevében valami butaságot mondunk be egy kvízvetélkedőn, vagy egy társasjáték parti kellős közepén. Persze mindezt súlyosbíthatja, ha ezt élő adásban tesszük meg, ahol még a nyereménypénzünk a tét. A magyar televíziós történetében nem egyedülálló példa az, hogy egy-egy játékos olyan megfejtést kiabál be, amit nagyon messze áll a megfejtéstől. Ebből a legmókásabb példa a Szerencsekerékben esett meg a ’90-es években.

A műsor egyébként 1993-ban indult hódító útjára a Magyar Televízióban olyan műsorvezetőkkel, mint Gajdos Tamás és Klausmann Viktor. A betűket Prokopp Dóra forgatta, aki értékes nyereményeket adott minden összegyűjtött forintért.

A játék egyébként nem volt bonyolult, minden forgatás után lehetett betűt mondani, és ha találat volt, akkor Dóra kipörgette a játékosnak, majd következett a következő delikvens. Két-három kör végére már egészen ki lehetett silabizálni a megfejtést, ha jók voltunk.

A Szerencsekerék annyira népszerű játék volt anno, hogy elkészítették az otthon is játszható változatát, amihez igazi betűtábla tartozott, és egy igazi pörgetős tábla, amin természetesen szerepelt a rettegett CSŐD felirat is.

Szerencsekerék társasjáték

Szerencsekerék társasjáték

A játékszabályzat lehetőséget adott, hogy két személy úgy játssza végig a játékot, hogy a másik is részt tudjon venni anélkül, hogy ismerné a feladványt, hiszen a táblára feltett megfejteni valót egyik játékos sem látta. Egy kis füzetből kell kiolvasni az aktuális “Szólás” “Cím” “Híres ember” “Közmondás” tábláról a rajta szereplő betűket és sorok számát. Természetesen jártak a játékhoz megfelelő címletű pénzek is, több kör után az nyert, akinek több volt a zsebében, vagy aki több feladványt kitalált. 

Azóta is tudunk rajta nevetni: íme a legemlékezetesebb pillanat a magyar Szerencsekerékből

A tévés játékban ha valaki tudta a megfejtést, akkor bemondhatta a választ, és természetesen elvitte az összes addig összegyűjtött pénzt és nyereménytárgyat. A megfejtések mindig általában egy-egy szólást, mondást, vagy idézetet tartalmaztak így érdemes volt ezekben jó lenni, és máris nyert ügyünk volt.

Nem volt azonban ilyen szerencséje annak a férfinak, akinek nem igazán sikerült kitalálni a „Tudja hol szorít a cipő” című híres szólást. Pedig az „A” betűvel még a joker játékot is elvitte, ám a szerint helyes megfejtés messze volt a helyestől. Helyette viszont egy olyan szállóigét mondott, amire örökre emlékszünk.

Te tudod hol szeret a cápa? Ha igen, akkor kattints a többi retro videóra és idézd fel újra ezt a vicces momentumot! 

 

Még több retro műsor az nlc-n

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top