nlc.hu
TV-sztárok

Érdekességek Osvárt Andreáról

4 érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál Osvárt Andreáról

Osvárt Andrea igazán sokoldalú, akit a nemzetközi szakma több díjjal is jutalmazott.

Osvárt Andrea azon kevés magyar színésznő közé tartozik, akik nem itthon, hanem inkább külföldön váltak igazán sikeressé. 

1.Tudatosan készült a színészi pályára

Tizenévesen a zsebpénzét összerakva iratkozott be egy modelltanfolyamra, amit későbbi színésznői terveihez ugródeszkaként használt. 1996-ban második helyezést ért el a „Look of the year” magyarországi versenyén, ami nagy lökést adott modellkarrierjének. A világ szinte minden földrészén fotózták. A sikeres modellpályát maga mögött hagyva Rómába költözött, hogy színésznő lehessen. Kitartó és céltudatos munkával elérte, hogy ma már főszerepeket játszik olasz és nemzetközi együttműködésben készülő filmekben.

Érdekességek Osvárt Andreáról

Osvárt Andreának saját jógastúdiója is van Budapesten, ahol ő maga is oktat (Fotó: Osvárt Andrea/Instagram)

2. Nemcsak színészként, modellként, hanem producerként is tevékenykedik

2011-ben producere volt az Expired című kisfilmnek, melyet a Nemzetközi Római Film fesztiválon mutattak be. Társproducere volt az olasz Maternity Blues című nagyjátékfilmnek, amely a 2011-es Velencei Film Fesztiválon különdíjat nyert, amit két olasz Arany Glóbusz, köztük Andrea Európai Arany Glóbusz-díja és az Olasz Filmkritikusok Díja követett. 2013-ban producere lett M. Tóth Géza, Oscar-díjra jelölt animációsfilm-rendező legújabb kisfilmjének, Yes címmel.

3. Rangos díjakat nyert el

2007-ben neki ítélték az Afrodite-díjat (ez az olasz „Év felfedezettje” díj). 2009-ben megkapta a Filmspray-díjat, a Legjobb Női Főszereplő díjat az Il rabdomante című filmben nyújtott alakításért. Ezt követte 2011-ben az Arany Nimfa-díj, 2012-ben az olasz Arany Glóbusz, majd a Guglielmo Biraghi-díj.

Hamarosan pedig a magyar közönség is megismerheti, ráadásul egy teljesen új szerepben, a TV2 nagyszabású, Dancing with the Stars – Mindenki táncol című show-műsorában, ahol a tánctudását csillogtatja meg.

4. Játszott együtt Brad Pitt-tel is

Filmszerepei során együtt játszott többek között Brad Pitt-tel, Heath Ledgerrel és Jeremy Ironsszal is. A 41 éves szépség napjainkban is ingázik Magyarország, Olaszország és Los Angeles között, de nemrég párjával Magyarországon vettek egy lakást, ahova követőinek betekintést is engedett.

„Annyit mondhatok, hogy Andrásnak hívják, és üzletember. Ennél többet azonban még nem, kettesben szeretnénk megélni egyelőre a kapcsolatunkat”árulta el szerelméről korábban Osvárt Andrea.

Még több cikk a Dancing with the Stars sztárjairól:

(Nyitó kép: Osvárt Andrea/Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top