nlc.hu
TV-sztárok

Rosamund Pike családja Budapesten

Szerelmes lett a kürtőskalácsba és Budapestbe Rosamund Pike, a Fontos vagy nekem! főszereplője

Rosamund Pike olyan filmekben és sorozatokban tűnik fel, ahol egyszerre imádjuk és utáljuk a karakterét. Most a Fontos vagy nekem! című film kapcsán gyűjtöttünk össze róla öt érdekességet.

Rosamund Pike rendre megosztó karaktereket játszik a filmvásznon, most sem történt ez másképp a Fontos vagy nekem! (eredeti címén: I Care a Lot) sorozatban, ahol az öregeket kizsákmányoló, dörzsölt gondozóként nyitogatja a bicskát a zsebünkben. Nem áll távol tőle ez a fajta szerep, és jól is áll neki a hideg, számító nő maszkja, de természetesen az életben a színésznő egyáltalán nem olyan, mint az általa megformált karakterek. Jöjjön öt érdekesség, amit talán még nem tudtál Rosamund Pike-ról!

1. Egyke gyerek

A Fontos vagy nekem! főszereplőjének mindkét szülője operaénekes volt, így szinte egyenes út vezetett a színésznőnek a színpadra, csak épp kicsit más műfajban. Rosamund saját bevallása szerint annak ellenére, hogy egyke gyerekként nőtt fel, sosem kényeztették el a szülei, és rendkívül izgalmas volt a gyerekkora, mert folyton költöztek a szülei karrierje miatt.

2. Chelsea Clinton barátnője

Ilyen volt Rosamund Pike fiatalon

Rosamund Pike 2005-ben (balra) és 2020-ban (Kép: Getty Images/nlc)

Rosamund és Chelsea Clinton egy főiskolára járt, és elég jó barátnők is voltak ebben az időben a volt amerikai elnök lányával. A diploma után sem veszítették el a kapcsolatot, mai napig baráti köztük a viszony.

3. A Jack Reachert 5 hónapos terhesen forgatta

Amit nem tudtál Rosamund Pike-ról

Rosamund Pike és Tom Curise a Jack Reacherben (Kép: IMDb)

Úgy tűnik, ha a színésznő elkötelezi magát egy film mellett, akkor semmi sem tarthatja vissza tőle, még a saját terhessége sem. Így alakult ki az a helyzet, hogy 5 hónapos terhesen forgatta a Jack Reacher című filmet Tom Cruise oldalán. Természetesen azért vigyáztak rá, nem dobták be az akciójelenetekbe terhesen, azokat inkább a dublőre forgatta le helyette.

4. A Holtodiglan című film főszerepéért alaposan megküzdött

Ezt nem tudtad Rosamund Pike-ról

Oscar-díjra jelölték a színésznőt a Hotodiglan főszerepéért (Kép: IMDb)

A Budapesten is forgató Rosamund Pike talán leghíresebb filmje, jóval a Fontos vagy nekem! előtt forgatott Holtodiglan című film, melyben valóban parádés alakítást nyújtott Ben Affleckkel együtt. Ezért a főszerepért azonban állítólag tömött sorok álltak a casting irodája előtt, úgyhogy Rosamund tud valamit, hogy végül őt választották ki a karakterre. Ezért a szerepért 2015-ben jelölték a legjobb női főszereplő Oscar-díjára is, mégis a színésznő szerint az igazán nagy karrierugrás az életében a 2002-es James Bond-film, a Halj meg máskor volt.

5. Szerelmes volt Patrick Dempsey-be

Tudod ki Rosamund Pike férje?

Rosamund Pike és férje (Kép: Getty Images)

Egy kicsit sem csodálkozunk rajta, hogy Rosamund Pike-ot is rabul ejtette Patrick Dempsey varázsa, hiszen a fél világ szerelmes volt az élet egy pontján a szívtipró színészbe. A színésznő azért most már nem Dempsey feltétel nélküli rajongója, inkább a saját, 17 évvel idősebb férjéért, a matematikus-üzletember Robie Uniacke-ért dobog a szíve, akivel 2009 óta szeretik egymást és két fiuk van. 

6. Imádja Budapestet

Ahogyan korábban említettük, a színésznő már járt Budapesten, amikor a Radioactive című Marie Curie-filmet forgatta nálunk. Később így nyilatkozott az élményeiről. „Valóban úgy éreztem magam Budapesten, mintha Párizsban lennék. Egyszerűen csodálatos a magyar város. Budapest nagyon inspiráló, és itt ettem életem legfinomabb vegetáriánus ételét” – mondta a  Condé Nast Traveler újságírójának. Az interjúból kiderült az is, hogy a Parlament közelében, egy bérelt lakásban élt a forgatás alatt. „Csodálatos volt, hogy éjszaka egyedül sétálgathattam a kivilágított téren. Csak én voltam ott és egy-két őr. Azt éreztem, hogy Istenem, ez fantasztikus, ha Londonban lennék, ez a hely tele lenne emberrel, de ott csak én voltam, és ez varázslatos volt… A szabadnapomon jártam a Balatonnál is. Elmentünk Tihanyba, kihajóztunk a Balaton közepére, és ott fürödtünk. De elmentem vízilabda-mérkőzésre is, aminek elképesztő hangulata volt” – ecsetelte a színésznő, aki ezeken kívül járt a családjával a Budai Várban, a  flippermúzeumban, a Mezőgazdasági Múzeumban és szerelmese lett a kürtőskalácsnak, ahogyan a libából készült főételeknek is. 

Kiemelt kép: IMDb

Ajánlunk filmeket:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top