nlc.hu
TV-sztárok

Elhunyt Király Gábor édesapja

Elhunyt Király Ferenc labdarugó, Király Gábor édesapja

A visszavonult Király Gábor édesapja 69 éves volt.

Tragikus hírt jelentett be a közösségi oldalán Király Gábor. A 2019 májusában visszavonult legendás hálóőr elvesztette rajongva szeretett édesapját, Király Ferencet, aki – a fiához hasonlóan – korábban letette a névjegyét a magyar labdarúgásban – írja a Blikk.

Elhunyt Király Ferenc labdarugó, Király Gábor édesapja

Elhunyt Király Ferenc labdarugó, Király Gábor édesapja (Fotó: Instagram K1RALYSPORT)

„Még egy Angyallal több a csillagok között. Köszönök mindent! Isten veled, Apu” – búcsúzik Gábor a bejegyzésében.

💫Még egy Angyallal több a csillagok között🕯Köszönök mindent!😘 Isten veled Apu!💔 / One more angel in the stars! Thank you for everything!😘 Goodbye Dad!🕯

Közzétette: Király Gábor Hivatalos Oldal – 2021. március 17., szerda

„Király Ferenc Szombathelyen született. Labdarúgói pályafutását a Szombathelyi Spartacusban kezdte, innen került a Haladáshoz, ahol 1970 és 1984 között összesen 260 elsőosztályú mérkőzésen viselte a zöld-fehér mezt, ezeken 30 gólig jutott, igazi legenda lett. Klubkarrierje csúcsán 1975-ben a Magyar Népköztársaság Kupa döntőjébe vezette a Halit, ahol végül 3:2-re kapott ki csapata az Újpesti Dózsától. Ez a meccs nemzetközi kupaindulást jelentett a zöld-fehéreknek, és Király Ferenc a KEK-ben is letette a névjegyét, gólt szerzett a máltai Valletta ellen. Tagja volt 1983-ban az indiai Nehru-kupát nyert – a magyar olimpiai válogatottként szerepelt – Haladásnak is. Labdarúgó pályafutását Ausztriában, Oberwartban fejezte be 1986-ban” – olvasható a Király SE oldalán, amely egyesületnek Király Ferenc egészen a haláláig az elnöke volt.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top