nlc.hu
TV-sztárok

Meghalt Busa Tamás operaénekes

Koronavírusban elhunyt Busa Tamás operaénekes, Ókovács Szilveszter állítja: nem az Operaházban kapta el a fertőzést

Busa Tamás az Operaház magánénekese volt. A főigazgató szerint nem náluk fertőződött meg a 66 éves művész.

Elhunyt Busa Tamás operaénekes, az Operaház művésze 66 éves volt – értesült a papageno.hu.

Busa Tamás

Rost Andrea a grófné és Busa Tamás a gróf szerepében Mozart: Figaro házassága című operájának főpróbáján, a szombathelyi Iseumban 2012. augusztus 6-án, MTI Fotó: Kászoni László

Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója az Origon publikált írásában elárulta, hogy kollégája koronavírus-fertőzésben halt meg: “(…) A koronavírust viszont ő sem kalkulálhatta bele. Március 8-án értesültem róla, hogy már több napja mélyaltatásban van, akkor írtam neki, de válasz a mai napig nem érkezett. Pedig hetek teltek el, amelyeket a nagy harcos nagy, de nehezen detektálható harccal vívott végig, eddig, igen sokáig – önmagában isteni csoda, hogy idáig! – bírta tüdeje, erős és vitális szervezete.”

Tamás nem az Operában kapta el a vírust, és ennek objektív oka van” – jelentette ki Ókovács Szilveszter, mindezt egy érvényben lévő szabállyal magyarázta meg: az a művész, aki eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt, csak magas hivatal egyéni engedélye alapján szerződtethető. Azaz csak különleges esetekben és hiányszerepekre lehet visszahívni, erre azonban Ókovácsék nem kaptak engedélyt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top