nlc.hu
TV-sztárok

Lőrincz Viktor éremért birkózhat a tokiói olimpián

Tokiói olimpia: Lőrincz Viktor éremért birkózhat

Lőrincz Viktor visszavágott a riói bronzmérkőzésért, ott van a legjobb négy között kötöttfogású birkózásban a tokiói olimpián.

Lőrincz Viktor második mérkőzését is megnyerve elődöntőbe jutott a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájában a tokiói olimpián, ahol így szerdán már biztosan éremért birkózhat.

A BHSE 31 éves Európa-bajnoka egy könnyed siker után azzal a Denis Kudlával nézett farkaszszemet, akitől öt éve a riói játékok bronzmérkőzésen botrányos körülmények között kapott ki, a bírók ugyanis riválisát erőteljesen segítették. Ezúttal viszont Lőrincz Viktor – akinek bátyja, Tamás hétfőn döntőig menetelt egy súlycsoporttal lejjebb – diadalmaskodott szoros meccsen: 1-1-gyel, később szerzett ponttal verte a német ellenfelét.

Lőrincz Viktor

Lőrincz Viktor (j) a német Denis Kudla ellen küzd a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának negyeddöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 3-án. Lőrincz Viktor győzött és bejutott az elõdöntõbe (Fotó: MTI / Illyés Tibor)

Pont az volt a mérkőzés kulcsa, hogy csak egy picit legyek jobb, ne akarjam nagyon elverni, azaz ne vigyenek el az érzelmek az öt évvel ezelőtt történtek miatt. Csak a saját feladatomra koncentráltam. Az meglepett, hogy a második menetben sem ugrott nekem

– értékelt az MTI-nek Lőrincz Viktor, aki örült annak, hogy a fináléba kerülésért az egyiptomi Mohamed Metwally lesz az ellenfele, mert bár szerinte nagyon jó birkózó, de a kondíciója nem az igazi a tatai felkészülésen látottak alapján.

Az első helyen kiemelt magyar klasszis a közép-európai idő szerint 11.15-kor kezdődő programban lép szőnyegre a négy között.

(MTI)

Tokiói olimpia az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top