Minden, amit már tudni lehet a Szex és New York folytatásáról

M. N. | 2021. Augusztus 04.
Visszatérő és új karakterek, koronavírus, ősz tincsek, fast fashion ruhák és egy új háziállat. Ilyen lesz a Szex és New York készülő folytatása.

Január óta tudjuk, hogy az évtizedes kihagyás után folytatást kap a Szex és New York. Az HBO Max egy tízrészes szériát rendelt be, melynek a címe And Just Like That… lesz. A forgatások már nagyban zajlanak, összegyűjtöttük, mi mindent lehet tudni eddig a készülő produkcióról.

Az új évadban a korábbi négy helyett három főszereplő tér csak vissza: Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlotte (Kristin Davis) és Miranda (Cynthia Nixon), Samantha megformálója, Kim Cattrall ugyanis már nem vállalta a szerepet. „Ahogyan a való életben is, emberek jönnek az életedbe, és vannak, akik távoznak. A barátságok elhalványulnak, és új barátságok kezdődnek” – mondta erről Casey Bloys, az HBO programigazgatója. Nem kell viszont nélkülöznünk a folytatásból majd Mr. Biget, vagyis Chris Noth-ot, illetve a hírek szerint a sorozat jófiúja, Aidan Shaw, vagyis John Corbett is szerepet kap a történetben. Rajtuk kívül egészen biztosan visszatér még a Miranda férjét, Steve Bradyt alakító David Eigenberg, illetve a Harry Goldenblattot játszó Evan Handler, valamint Mario Cantone mint Anthony Marentino, és Willie Garson Stanford Blatch szerepében. 

Sarah Jessica Parker, Kristin Davis és Cynthia Nixon az új évad forgatásán (Fotó: Profimedia)

A történetből nem maradnak ki a főszereplők tinédzser gyermekei sem. Miranda és Steve fiát Niall Cunningham alakítja majd, aki a Családom, darabokban című szitkommal szerzett magának hírnevet. Charlotte és Harry a széria 2004-es záró évadában fogadtak örökbe egy Lily nevű kislányt Kínából, a 2008-as mozifilmből pedig kiderült, hogy egy saját lányuk is született, Rose. Lilyt a 25 éves Cathy Ang, míg Rose-t a 13 éves Alexa Swinton alakítja a folytatásban.

Jelenet a forgatásról (Fotó: James Devaney/GC Images)

A sorozat új karakterei között egy nem bináris színész is felbukkan, a 45 éves Sara Ramirez személyében, akit a Grace klinikában ismerhettek meg a magyar nézők. „Sara egy egyedülálló tehetség, aki egyszerre van otthon a drámában és a komédiában is, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy egy izgalmas, új karaktert teremthetünk neki a sorozatban” – nyilatkozta róla sorozat showrunnere, Michael Patrick King.

A Vanity Fairnek adott interjújában Sarah Jessica Parker elárulta: a koronavírus-járványt is beleírták a forgatókönyvbe. „Nyilvánvalóan része lesz a történetnek, hiszen ebben él a város. És hogy milyen módon változtatta meg a kapcsolatokat, amikor a barátok eltűntek? Nagyon hiszek abban, hogy a forgatókönyvírók mindezt kivesézik.”

Egy készülő jelenet (Fotó: Profimedia)

A forgatókönyvvel kapcsolatban kiszivárgott még, hogy Carrie podcast műsorvezetőként dolgozik majd a történet szerint és állítólag elválik Mr. Bigtől. Ez utóbbi információt látszik alátámasztani az is, hogy a forgatáson látták Bridget Moynahant is, aki Mr. Big egyik exét, Natashát alakította.

A sorozat korábbi stylistja, Patricia Field, akinek nagyban köszönhető volt, hogy a produkció meghatározó divattrendeket indított el, az And Just Like That… készítésében nem vesz részt, jelenleg ugyanis az Emily Párizsban második évadának stábját erősíti, illetve a Lower East Side-on található galériájának üzemeltetésével van elfoglalva.

Carrie Bradshaw fast fashion ruhában (Fotó: Profimedia)

Az első nyilvánosságra került képkockák ugyanakkor arról tanúskodnak, hogy a divat természetesen továbbra is jelentős hangsúlyt kap a produkcióban, méghozzá minden tekintetben alkalmazkodva az aktuális trendekhez. A három főszereplő közül ketten, Carrie és Miranda is ősz tincseket viselnek a forgatáson. A sorozat egyik védjegyének számító luxusholmik mellett pedig ezúttal fast fashion darabok is helyet kapnak: az egyik legfrissebb fotón például Carrie Bradshaw egy olcsó Forever 21 maxiruhában látható.

Charlotte és az új kutya (Fotó: Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images)

Szintén az egyik forgatási fotóról tudjuk, hogy Charlotte korábbi Cavalier King Charles spánielje, Elizabeth Taylor helyett egy angol buldogot sétáltat. Ennek feltételezhetően az az oka, hogy a korábbi házi kedvencét alakító kutyus időközben elpusztult.

Olvass még a Szex és New Yorkról!

Exit mobile version