nlc.hu
TV-sztárok

Kásás Tamás akkor és most

Kásás Tamás 10 éve vonult vissza, így él most a 45 éves sportoló

Kásás Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó 2011-ben búcsúzott a válogatottságtól, azóta visszavonultan él. Utánajártunk, mit csinál, és hogy él.

Kásás Tamás hatéves korában kezdett vízilabdázni, 1993-ban, 17 évesen ifjúsági Európa-bajnokságot nyert, ugyanebben az évben már tagja volt a felnőtt válogatott keretnek.  Háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki sorban nyerte az aranyérmeket: 2000-ben Sydney-ben, 2004-ben Athénban, 2008-ban Pekingben.

Kásás Tamás akkor és most

Kásás Tamás 2008-ban. (Fotó: Schumy Csaba/smagpix) és Kásás Tamás napjainkban (Fotó: Kásás Tamás/Instagram)

2011-ben búcsúzott a válogatottságtól, 2012-ben mégis tagja volt a londoni olimpián az ötödik helyezett vízilabda-válogatottnak, a spanyolok ellen 14-8-ra megnyert meccsel köszönt el a vízilabdától. 2012 novemberében egy show-műsorban bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államokban fiatal vízilabdázókkal foglalkozik majd.  Az UCLA egyetemen dolgozott, de ezt a tevékenységét három hónap után befejezte, és visszatért Magyarországra.

Az utóbbi években aztán csak ritkán hallottunk róla, kerülte a rivaldafényt, interjút is csak nagyon ritkán adott.

2021 áprilisában a magyarock.hu-nak adott interjújában  arra a kérdésre, miben változott az elmúlt 10 évben a következőt válaszolta:

A tudatosságban. Sokkal szélesebb spektrumon szemlélem a világot magam körül. Sokkal éhesebb vagyok az új információkra, hogy mi van a dolgok hátterében, a mélyén. Soha nem szerettem az ilyen felszínes bohóckodást, beszélgetéseket. Persze, mikor vízilabdáztam és fiatalabb voltam, akkor nekem is voltak efféle interjúim, de egyre jobban érdekelnek a világ, az élet dolgai. Régebben is olvasgattam Buddháról szóló könyveket, már akkor el voltak ültetve a spirituális énemnek a magvai, de ezt elnyomta a vízilabdás, holott az csak egy szerep volt” – mondta Kásás Tamás.

Kásás Tamás akkor és most

Kásás Tamás 2017-ben. (Fotó: Csaba Toroczkay/smagpix)

Magánélete a mai napig sokakat érdekel

Kásás Tamás három és fél éve vegán életmódot folytat, ha van választási lehetősége, nem az előrecsomagolt ételt veszi meg, figyel az egészséges tápanyagbevitelre.

„Próbálok odafigyelni erre is, ha van választási lehetőségem, akkor nem az előrecsomagolt, vagy a műanyag változatot veszem meg. Otthon is beszereltettem egy víztisztítót, így nem veszek palackos vizet sem. De autóval járok, és szeretek utazni, így gyakran ülök repülőre, ami nem éppen a legkörnyezetkímélőbb utazási mód. Szoktam mondani, hogy ez az életmód nem a tökéletességről szól, nem arról, hogy én nem ártok a környezetnek. Nyilván nem vagyok jó vegán, mert az utcán rálépek a hangyákra, viszont apránként elindulsz egy úton és szépen lassan átalakulnak a dolgok” – mondta a magyarock.hu-nak adott interjújában.

Sokáig facér volt, legalábbis nem mutatta meg az aktuális barátnőit, de körülbelül két évvel ezelőtt elrabolták a szívét. Kásás Tamás kivételt tett, és megmutatta a párját – a fotójukról pedig sugárzik a boldogság. A barátnőjéről mindössze annyit tudni, hogy Sophie-nak hívják, és modell.

(Nyitókép: Tóth Beáta/smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top