nlc.hu
TV-sztárok

Elmarad John Legend budapesti koncertje

Elmarad John Legend várva várt budapesti koncertje a háború miatt

Több európai országban megtartja a koncertet.

Nem minden európai országban mondja le

Egészen idáig úgy volt, hogy hazánkban is fellép napjaink egyik legnagyobb világsztárja, John Legend. Most azonban kiderült, hogy a sztár lemondta a koncertet az ukrán-orosz háború miatt.

John Legend

John Legend (Fotó: Getty Images)

„Sajnálattal tájékoztatunk benneteket, hogy a 2022 június 30-ra meghirdetett John Legend koncert az ukrán–orosz háború miatt sajnos elmarad. A turné Kijevből indult volna Lengyelországon és Magyarországon keresztül Nyugat-Európa felé. A mostani háborús helyzet ennek megvalósítását nem teszik lehetővé” – fogadja ez az üzenet azokat, akik jegyet szeretnének venni a budapesti koncertre.

A többszörösen díjazott zenész turnéjának nagy része több nyugat-európai helyszínt érintett, van ahol meg is tartja a fellépést, például Luxemburg, Hollandia és Nagy- Britannia még mindig rajta van a listán. A szervezők biztosították azokat, akik már megvették a jegyüket, hogy annak árát visszatérítik.

Csodagyerek

John Legendet igazi csodagyerekként tartották számon, akit nagymamája tanított meg zongorázni, és templomi kórusban énekelve nőtt fel, majd a Pennsylvaniai Egyetemre járt, ahol egy accappella csoport társszerzője volt. Hamarosan megismerkedett Kanye West – akkor még – feltörekvő hip-hop előadóval, és a két zenész együttműködött egymás demóiban.

Olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Alicia Keys, Twista, Janet Jackson és Kanye West. Két további szólóalbum után 2010-ben kiadta a Roots-al közösen, a Wake Up! albumot. A tévében is megjelent a Duets versenyben coachként, mielőtt megjelent volna következő albuma, a 2013-as Love in the Future. A művész Oscar, Golden Globe-ot és Grammyt kapott a Commonnal a 2014-es Selma című filmben szereplő Glory című dalukért, majd később Emmy-díjat kapott a 2018-as Jesus Christ Superstar Live in Concert című produkcióban nyújtott teljesítményéért. Magánéletét tekintve házas ember, és három gyermek édesapja. A felesége Chrissy Teigen, egykori modell.

(Blikk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top