nlc.hu
TV-sztárok

Szoláriumot takarított Darvasi Áron, a Hotel Margaret sztárja

Szoláriumtakarítással kereste a kenyerét a Hotel Margaret sztárja, Darvasi Áron

A RTL Klub Hotel Margaret című sorozatának vagány rapperét alakító Darvasi Áron a zenének köszönheti a filmes karrierjét, miközben saját társulásával formabontó színházi előadásokat hoz létre.

Kevesen gondolnák, hogy a Hotel Margaret ZoliG-jét alakító Darvasi Áron életét sok szempontból a zene változtatta meg. A színész-énekes a koronavírus-járvány alatt minden színészi munkáját elvesztette, azonban nem adta fel, sőt inspirálóan hatott rá a pandémia, dacára annak, hogy a napi betevőjét nem a művészetnek köszönhette.

„A Covid után minden munkámat elvesztettem. Ekkor alapítottam meg a barátaimmal a Kultúrkör nevű zenekaromat. Emlékszem, már akkor megmondtam nekik, hogy a zene fog abban segíteni, hogy újra filmes és színházi munkáim legyenek. A mi generációnkkal nagyon sok a probléma; állandóan szenvedünk, nem szeretünk dolgozni, imádjuk a sok pénzt, de tenni nem akarunk érte, neten növünk fel, mindent azonnal akarunk. Egy mai fiatalnak ennek ellene kellene mennie és egy dolga lenne; bármi is a munkája, csinálja maximálisan. Amíg nem jött a megkeresés a sorozatra, addig szoláriumot takarítottam és sört csapoltam Szegeden. A széria azonban komoly fordulatot hozott az életemben, azóta folyamatosan forgatok, illetve a saját társulásommal dolgozom”  – mesélte Áron, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem után alapította meg a Klakker Társulást.

Darvasi Áron színész-énekes

Darvasi Áron színész-énekes, a Hotel Margaret ZoliG-je (Fotó: RTL Magyarország/Sajtóklub)

A független produkciókat létrehozó csapatban a mai feltörekvő színészgeneráció számos tehetsége megtalálható, legújabb, Madárhegy című előadásukban a főszerepeket Ertl Zsombor és Rudolf Szonja alakítják. A színdarab érdekessége, hogy Áron nem csak az egyik szerepet alakítja benne, de rendezte, sőt a darabot is ő írta, méghozzá egy hozzá nagyon közel álló személlyel.

„Volt egy megállapodásunk édesapámmal, Darvasi László íróval, hogy ír egy darabot. Közösen dolgoztunk rajta végül. A Madárhegy mondanivalója első körben a hatalom vs. szabadság kérdését vizsgálja meg minden oldalról; a hatalom jelent veszélyt a szabadságra vagy éppen fordítva? Azt gondolom, van az a helyzet, amikor reflektálnunk kell a valóságra. Aktuálisabb nem is lehetne, biztos vagyok benne, hogy sokaknak többletjelentést adhat a választási eredmény. Nem szeretnénk politizálni és konkretizálni, a nézőnek legyen ez egy nyitott kérdés, illetve könyv, amit láthatnak majd a színpadon. Egy »világkönyvtárban« játszódik a darab, ahol az egyik legfőbb kérdés az; vajon eladható-e a kultúra?” – részletezte Áron a darabról, amit április 8-án és április 9-én mutatnak be a Jurányi Házban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top