nlc.hu
TV-sztárok

Bella Hadid diétája

Így fogyasztja le a sztárokat Bella Hadid dietetikusa

A járvány és bezártság nyomot hagyott a testünkön, most már tényleg itt az ideje, hogy ledolgozzuk a felesleges kilókat!

Ha súlyfeleslegről van szó, nem ismerünk tréfát: sokat bírunk magunkra pakolni belőle és sokáig tart, míg diétával megszabadulunk tőle. A járvány az elmúlt években nem tett jót a testünknek sem, a sok otthonülés, mozgás- és ingerszegény élet meghozta a gyümölcsét és nagyobb nadrágokat követel már egy ideje. Ez történt Nuala Vizard egyetemistával is, aki a New York Postnak mesélte el fogyásának történetét, melyet nem más segített, mint a celebek dietetikusaként ismert dr. Charles Passler, aki olyan szupermodellek testét tartja karban a diétáival, mint Bella Hadid és Adriana Lima, de más sztárok is előszeretettel fordulnak hozzá, mint például Naomi Watts vagy Liev Schreiber.

Vizard elmondása szerint három hónap alatt felszedett magára öt kilót, amitől annyira megijedt, hogy a legjobb és leghíresebb szakemberhez fordult azonnal, azaz dr. Passler rendelőjébe vezetett az első útja. Vizard persze nemcsak azért pánikolt, mert feljött rá pár kiló, hanem mert eleve túlsúlyról indult, így ez az öt kiló új tüneteket is hozott magával: nehezebben aludt és légzésproblémák léptek fel nála. A dietetikusnál aztán nem csupán táplálkozási tanácsokra, hanem egész új életfelfogásra talált: „Óriási motivációt adott ahhoz, hogy megváltoztassam a szokásaimat – mondta el Vizard. – A beszélgetésünk nemcsak a fogyásról és az étkezések összeállításáról szólt, hanem arról is, hogyan tudom pozitívabban látni a világot.”

Az új célokkal és tudással felvértezve Vizard ledobott magáról 22 kilót (85-ről 63 kilóra ment le) alig tíz hónap alatt dr. Passler tanácsai alapján:

  • áttért a növényi alapú táplálkozásra, kizárt minden feldolgozott, félkész élelmiszert és alkoholt az étrendjéből;
  • mindennap szigorúan tartotta magát a nyolc órás alváshoz éjjel;
  • egy héten ötször 20-30 percet jógázott vagy könnyű kardiomozgást végzett.
Bella Hadid

Bella Hadid (Kép: Getty Images)

Vizard elmondása szerint Passler hozzáállása nem egysíkú, az egész embert nézi, azaz holisztikusan kezeli a pácienseit. Nemcsak a diétára koncentrál, amikor fogyásról van szó, hanem a stresszkezelésre, helyes légzésre, hidratálásra, alvásra és mozgásra is odafigyel, hiszen mindegyik tényező hatással van az egészségre és a testsúlyra. Nem gyors megoldásokban gondolkodik, hanem életmódban, ezzel pedig beírja magát a legsikeresebb dietetikusok közé, mert csak így érhető el hosszú távon siker és eredmény.

A szakember személyre szabottan, a kliensek életéhez legjobban illeszkedő programot találja ki, de azért vannak olyan pontok a tanácsaiban, amiket mindenkire érvényesnek vehetünk. Passler azzal kezdi az új pácienseknél a programot, hogy egy detoxikáló szakaszon kell átesniük az első héten, eközben nem ehetnek húst, koffeint, cukrot, tejterméket, gabonát, csak növényi alapú táplálkozást folytathatnak. Passler egyébként nem hisz a szénhidrátmentességben, gyakran hangoztatja, hogy az agynak milyen nagy szüksége van a szénhidrátokra, csak nem mindegy, hogy milyen fajtával etetjük (a teljes kiőrlésű gabonákat ajánlja a fehér pékáruk helyett természetesen).

Az alvásban sem ismer tréfát, kötelezően előírja a hét-nyolc órát mindennap: „Alvás közben veszítjük el a legtöbb súlyt. Ha nem alszunk, nem fogunk fogyni.” A légzésre is minden esetben nagy hangsúlyt fektet, megtanítja a pácienseket mélyebben, lassabban lélegezni, mert szerinte így több zsírt képes égetni a szervezet, ráadásul sokkal nyugodtabbak is leszünk a hétköznapokban.

Vizard a legjobb formájában van, amióta követi Passler tanácsait, nemcsak azért, mert sokat fogyott, hanem mert javult az általános közérzete is: nem ébred fel éjjelente, nem kapkodja a levegőt még edzés közben sem, és egyáltalán nem sóvárog a cukros, fehér lisztes ételek után. És a növényi étrendet is hamar megszokta, sőt, már el sem tudja képzelni az életét zöldségek nélkül: „Az egyik trükk, amit dr. Passler tanított nekem, hogy a párolást egy kis olajjal kell kezdeni, majd zöldségalaplével kell folytatni. El sem hiszem, milyen egyszerű és finom – nyilatkozta Vizard. – Az új életmód teljesen megváltoztatta az életemet.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top