nlc.hu
TV-sztárok

Máthé Erzsi négy fal között, ágyhoz kötve éli életét

Máthé Erzsi négy fal között, ágyhoz kötve éli életét

Évek óta a négy fal között, visszavonultan él Máthé Erzsi.

Máthé Erzsi látogatókat régóta nem fogad, azonban nemrég Fodor Zsókával kivételt tett. A Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett színművésznő májusban töltötte be a 95. életévét, amit már csak otthon, a négy fal között, ápolójával töltött. A bámulatos életszeretetéről és akaraterejéről is híres művésznő nehezen mozog, egészsége megkopott, évek óta segítségre szorul – írja a Bors

Visszavonultam éVisszavonultan él Máthé Erzsil Máthé Erzsi

Fotó: Olajos Piroska/solwee

„Összeszorul a gyomrom, ha arra gondolok, mennyire kitörő boldogsággal fogadott. Rengeteget beszélgettünk, felelevenítettük a közös múltunkat, a sok emlék pedig könnyeket csalt a szemébe. A humora mit sem változott, szellemileg nincs rossz állapotban, még ha már nem is tud felkelni az ágyból. Jó érzés volt, hogy meg tudtam őt nevettetni, boldog vagyok, hogy él. A 95. születésnapja után jártam nála utoljára, egy csokor virágot vittem az évfordulója alkalmából. Körülnéztem a szobájában, zsúfolásig volt tele a különböző szalagokkal, névjegyekkel, virágokkal. A szakma nem feledkezett meg róla, ő egy csodálatos művész!” – mondta Fodor Zsóka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top