nlc.hu
Sztárok

Máthé Erzsi barátai sem tudják, hogy mikor búcsúzhatnak el tőle

Még Máthé Erzsi barátai és kollégái sem tudják, mikor búcsúzhatnak el a színésznőtől

Május 8-án hunyt el Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze. Temetéséről egyelőre még a barátai, illetve volt kollégái, pályatársai sem tudnak semmit. Jelenleg több szervezet és intézmény gondoskodik a színésznő utolsó útjáról.

Május 8-án hunyt el a Máthé Erzsi színművész, a Nemzet Színésze. A Kossuth-díjas színésznőt rengetegen szerették, így érthető, hogy sokan szeretnének tőle búcsút venni – írja a Blikk

Máthé Erzsi

Máthé Erzsi (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

A temetésről egyelőre nincsen publikus információ, így még korábbi pályatársai sem tudják, hogy mikor búcsúzhatnak el a színésznőtől. A színésznő Kossuth-díjas kolléganője Pásztor Erzsi a Blikknek így nyilatkozott: 

Még nem kaptam információt erről, de Erzsi meglehetősen szélsőséges volt ebben a tekintetben… és ezt a szó jó értelmében mondom. A művészetén kívül sosem szeretett a nyilvánosság előtt szerepelni, így el tudom képzelni, hogy: rendelkezett arról, zárt körű temetése legyen

A lap kérdése a Katona József Színház elmondta, hogy Máthé Erzsi több intézményhez és szervezethez is köthető, ezért a temetését közösen szervezik és hamarosan közzéteszik a nyilvános megemlékezés részleteit. A temetés szervezésében vélhetően a Kulturális és Innovációs Minisztérium vesz részt leginkább, mivel a színésznőt a minisztérium saját halottjának tekinti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top