nlc.hu
TV-sztárok

55 éves lett David Guetta

Két nő volt az életében, nincs stylistja és meglepődnél, kikkel barátkozik a ma 55 éves David Guetta

15 érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál a világhírű lemezlovasról.

Kevés olyan ember van a világon, akinek be kellene mutatni a híres francia DJ-t és zenei producert, Pierre David Guettát, aki ma ünnepli az 55. születésnapját. Magyarországon is rendszeresen adja a fesztiválok alaphangulatát a zenész, ugyanis már hétszer lépett fel Zamárdiban, a Balaton Soundon.  Guettának több mint 10 millió eladott albuma és 65 millió kislemeze van világszerte, és a 10 milliót is meghaladja a feliratkozói száma a legnagyobb videómegosztón.

SIKERES TESTVÉREK

A népszerű DJ a francia fővárosban, Párizsban látta meg a napvilágot, édesapja, Pierre Guetta marokkói zsidó, édesanyja Monique pedig belga származású. Guetta egy jól ismert francia családból származik. Tágabb rokonai között kiemelkedő személyiségek vannak az újságírásban és a filmszínészetben is. Édesapja révén a neves francia újságíró, Bernard Guetta és a francia-olasz színésznő, Nathalie Guetta öccse. Bernard-t 2019-ben választották meg az Európai Parlament képviselőjévé, Nathalie pedig feltűnik a Rai Don Matteo című olasz televíziós sorozatban.

EGY RÁDIÓBAN HALLOTT SZÁM IHLETTE MEG

Guettát már egészen kiskorában érdekelte a zene. Eleinte párizsi éjszakai klubokban csinálta a hangulatot, de leginkább tánczenét játszott, majd 1987-ben meghallott egy Farley „Jackmaster” Funk című számot a francia rádióban, ami által megtalálta magát a house műfajában is. A következő évben saját bulikat kezdett szervezni. 1992-ben az egyik ilyen éjszakán találkozott Robert Owensszel, a chicagói house legendával, aki európai turnén vett részt. Guetta eljátszotta Owens néhány saját számát, és kiválasztott egyet, amelyet áténekelt. Az eredmény az „Up and Away” lett, egy kisebb sláger.

A DJ 2004-ben jutott el odáig, hogy kiadjon egy saját gyűjteményt. Ugyanebben az évben érkezett a Guetta Blaster, majd 2007-ben a Poplife. A Fuck Me I’m Famous: International 2008 júliusában jelent meg, és ízelítőt adott a közönségnek azokból a stílusos hangzásokból, amelyek Guetta nyári, ibizai klubeseményeit jellemezték.

David Guetta

Fotó: Stephane Cardinale/Corbis via Getty Images

IBIZÁN TALÁLTA MEG AZ OTTHONÁT

Ibiza a house otthona, a műfaj ott indult hódító útjára, így nem olyan meglepő, hogy Guetta amikor csak teheti, ott tölti a szabadidejét. Még egy saját stúdiója is van a spanyol szigeten, a párizsi és a londoni mellett. Európa buliközpontja folyamatosan inspirálja Guettát.

A SPORTVILÁGBAN ELÉRT SIKEREK

2015 decemberében az UEFA bejelentette, hogy David Guetta lesz a 2016-os futball Európa-bajnokság zenei nagykövete, a torna hivatalos dala a „This one for you”, amelyben Zara Larsson svéd énekesnő is szerepet vállalt.

VILÁGSZTÁROK SORAKOZTAK NÁLA

1992 óta számos popművésszel, köztük Rihannával, Britney Spearsszel és Lady Gagával is együttműködött már. További kiemelkedő művészek, akikkel dolgozott többek között Ne-Yo, Will.i.am, Sia, Kelly Rowland, Akon, Kid Cudi, Timbaland, Jennifer Hudson, Snoop Dogg és John Legend.

ÉLETE NŐJE

David Guetta 1992-ben feleségül vette Cathy Lobét, aki egy éjszakai klub menedzsere és rendezvényszervező volt. Cathy nem csak a magánéletben támogatta kedvesét, hanem az üzleti életben is sokban hozzájárult, hogy világhírű lemezlovassá válhasson. A párnak két közös gyermeke van: egy fiú, Tim Elvis Eric és egy lány, akit Angie-nek hívnak. 2014-ben, 22 év házasság után egy párizsi bíróságon váltak el egymástól.

David Guetta

Cathyvel 1996-ban (fotó: Foc Kan/WireImage)

A MÁSODIK NŐ AZ ÉLETÉBEN

Egy évvel a válása után a világhírű DJ ismét szerelembe esett, egy egzotikus szépség, Jessica Ledon rabolta el a szívét. A kapcsolatot sokan nem nézték jó szemmel, ugyanis a modell 25 évvel volt fiatalabb Davidnél, de idővel a kétkedők is belátták, van helye a románcuknak. A fiatal lány minden fellépésre elkísérte szerelmét. Pár hete viszont felröppentek a pletykák, miszerint a gerlepár hét év után szakított, amelyet egyelőre egyik fél sem erősített meg.

Guetta nagyon eltávolodott Jesstől és az életstílusuk sem volt összeegyeztethető már – mesélte egy közös barátjuk a The Sunnak.

IRÁNY A VILÁGŰR?

Sokak kedvenc partifelelősének nem semmi ajánlatok hullottak az ölébe az évek folyamán. Pár évvel ezelőtt az egyik koncertje után egy neves cég képviselője megkereste, hogy eladjon neki egy Holdra szóló jegyet. Ugyan Guetta szeretne eljutni a világűrbe, az üzlet elvileg nem valósult meg.

KÖZEL TARTANI AZ ELLENSÉGEKET

Bár sokan azt gondolnák, hogy Tiesto és Guetta nem kebelcimborák, a valóság az, hogy igenis nagyon jó kapcsolatot ápolnak egymással. Olyannyira, hogy Tiesto egyszer a jachtjával ki akart kötni barátja magándokkjánál, de nem sikerült a motort időben leállítani, így belehajtott abba. A baleseten jót mulatott a két zenész, a szülinapos pedig nem is fizettette ki a károkat barátjával.

STÍLUS

Ugyancsak sokak számára meglepő lehet, de Guettának nincsen saját stylistja, mint a legtöbb hírességnek. Fellépőruháit mindig az aktuális kedvesére bízza, egyetlen dologról viszont sosem mond le: a már védjegyévé vált sportcipőről.

David Guetta

2003-ban egy francia tévéműsorban (Fotó: Eric Fougere/VIP Images/Corbis via Getty Images)

MÁS NŐKKEL IS SZÓBA HOZTÁK

Jó pár éve Guetta fellépett a világhírű Coachella fesztiválon, ahol az r’n’b királynőjével, Beyoncéval csaptak egy hatalmas bulit. Akkor szárnyra keltek a pletykák, miszerint a két világsztár a színfalak mögött erősen flörtölt egymással, de később mindenki számára világossá vált, hogy valójában csak szoros barátság van kettejük között.

VAN, AKI NEMET MONDOTT NEKI

Nyolc évvel ezelőtt, az akkor 17 éves Lorde nemet mondott Guettára. Egy sajtótájékoztatón azt mondta az énekesnő, semmiképen sem dolgozna együtt a lemezlovassal, aki ezt a felszólalását úriemberhez méltóan nem kommentálta, csak annyit fűzött hozzá, ő valójában sosem kereste meg a fiatal lányt.

ELISMERÉSEI

Az évek folyamán számos elismerésben részesült Guetta, többek között nyert két Grammy-díjat, egy American Music Award-ot és egy Billboard Music Award-ot.

David Guetta

2018, Balaton Sound (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

EGY KIS MELLÉKES

2009 áprilisa óta David Guettának saját rádióműsora volt a RauteMusik internetes rádióállomáson szombat esténként. Emellett 2021 júniusában több mint 100 millió dollár körüli összegért adta el zenei katalógusát a Music Business Worldwide-nak. Mindeközben a TOP5 leggazdagabb DJ közé tartozik, a legfrissebb adatok szerint a nettó vagyona 85 millió dollár.

GYERMEKEI

David nem sűrűn mutogatja gyermekeit a nyilvánosság előtt, közösségi oldalain is csak elvétve látni fotókat a családjával, de azokon jól látszik, hogy nagyon szoros a kapcsolatuk. Lánya, Angie idén lett 15 éves, és csodaszép kamaszlány lett belőle. Fia, Tim már 18 éves, a jóképűséget pedig örökölte édesapjától. Érthető módon, a két gyerek közül Tim – a koránál fogva – aktívabb a közösségi mediában, ezért nála jó pár fotót lehet látni, amelyeken édesapjával pózol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top