nlc.hu
TV-sztárok

Miller Dávid énekli az Átjáróház betétdalát

Miller Dávid énekli az Átjáróház betétdalát – Klippremier az nlc-n

A filmhez és az előadóhoz híven romantikus dal született, amiben ráadásul az Átjáróház rendezője, Madarász Isti is közreműködött.
Miller Dávid

Az Átjáróház alkotói bemutatták a nagyközönségnek a film végefőcíme alatt hallható slágert, amelyet Miller Dávid énekel. A filmhez és előadójához illően romantikus szám címe Álmatlan, és Gerendás Dániel szerzeménye, a szövegét Mórocz Tamás írta, az énekfelvételt Horváth Barnabás irányította. A dal születésében Madarász Istinek, a film rendezőjének is nagy része volt, amire így emlékezett vissza:

Amikor először hallottam az Álmatlan demóját, akkor még „csak” Gerendás Dani dünnyögte, dudorászta a dal nyers változatát, megjegyzem, nagyon is jól. Szövege még nem nagyon volt, csak valami halandzsa nyelv néhány értelmes szóösszetétellel, de az „érints meg még” sor már akkor is ott volt benne. Onnan tudtam, hogy megtaláltuk a dalunkat, hogy már így, félkészen is megdobogtatta a szívemet, hirtelen minden passzolt, egyszerűen Átjáróházas volt a hangulata. Miután Miller Dávid felénekelte a dalt és meghallgathattam a készre kevert változatot, majd kiugrottam a bőrömből, alig bírtam ki, hogy ne küldözgessen szét az összes ismerősömnek. Volt egy saját főcímdalom!

Mivel a dal egy filmhez készült, természetesen klipet is forgattak hozzá, mely a FocusFox gyártásában készült el, operatőre Garai Gábor, producere Bartók Anna volt, felvételei irányítását pedig nem más, mint az Átjáróház rendezője, Madarász Isti vállalta, aki egyben az egyik legsikeresebb fiatal magyar filmes.

A klipforgatás marha jó hangulatban telt, Dávid az egyik legszimpatikusabb srác az egész szakmában, ráadásul olyan hihetetlenül jó munkamorállal dolgozik, hogy tényleg öröm volt vele a közös munka. És ahogy az a jó hangulatú projektekkel lenni szokott, egyik dologból következett a másik és egy spontán ötlettől vezérelve előkerült egy símaszk, amivel még a filmbe is sikerült beleforgatnunk Dávidot. Kíváncsi vagyok, ki fogja megtalálni!

– mesélte a klip forgatásáról a rendező.

A klip főszereplője Miller Dávid, de a film két főszereplője is majdnem annyit látszik benne, mint az énekes: a két szerelmest, akit a halál sem tud elválasztani egymástól, Rujder Vivien és Bárnai Péter alakítja az Átjáróházban, és ezért a klipben is megmutatják, milyen erős köztük a kémia – ez a klipben és a filmben is egyértelmű.

Az Átjáróház december 8-tól látható a magyar mozik műsorán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top