nlc.hu
TV-sztárok

Szombathy Gyulának újra kellett tanulnia beszélni

Szombathy Gyula újratanult beszélni az agyvérzése után

Először szólalt meg agyvérzése óta a Kossuth-díjas színművész.

Szombathy Gyula tavasszal kapott agyvérzést, azóta elszigetelten él, nem ad interjút, ám most a Borssal kivételt tett. Elmondta, milyen volt az elmúlt több mint fél év, mi az, amit még szoknia kell, illetve hogyan viselte a betegséget.

Szombathy Gyula

Fotó: Schumy Csaba

„Borzasztóan hosszú volt ez az év, és jó érzés, hogy végre úgy tűnik, minden jó irányba fordul. Nem szeretnék elkiabálni semmit. Jelenleg azt tudom mondani, hogy jól, akarom mondani jobban vagyok. Most voltam kontrollvizsgálaton. Az orvos azt mondta, hogy minden rendesen működik. Legközelebb márciusban találkozunk. Most már legalább tudok járni. Nagyon érdekes, hogy amikor láttam a kisgyerekeimet, kisunokáimat, hogyan tanulnak járni, tanulnak beszélni, mindig megmosolyogtam őket. Most, hogy nekem kell újra megtanulnom járni, egyensúlyozni, beszélni, rájöttem, mennyire hihetetlen az emberi agy. Az egyik legnehezebb az volt, amikor újra meg kellett tanulnom bekötni a cipőmet. Nem hittem volna, hogy ezt a készséget újra elsajátíthatom majd életem során” – mesélte a lapnak Szombathy Gyula.

Hozzátette, becsületesen betartja az orvosok által leírtakat, és csodaként éli meg, hogy így felépült a sztrókból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top