nlc.hu
TV-sztárok

Szabadfi Szabolcs az Ide Süss! karácsonyi különkiadásáról

Szabi, a pék az Ide Süss! sztárversenyzőiről: „Tartottam tőle, hogy linkek lesznek”

Bár az Ide süss! 6. évadában, az Ünnepi kihívásban hírességek szerepelnek, Szabadfi Szabolcs, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Szabi a pék most is szigorúan szakmai szemmel nézi az elkészült remekműveket.

Nem ez az Ide Süss! első évada, amiben szerepelsz, viszont most dolgozol először hosszútávon is hírességekkel a műsor keretein belül. Könnyű velük?

Teljesen más, mint a civilekkel. Nagyon jól működnek a kamerák kereszttüzében, hiszen megszokták már a figyelmet, viszont nyilván egy kicsit „rosszabbul” , mint egy cukrász vagy pék, akinek ez a hivatása. Kell nekik a bátorítás, hogy ehető legyen végeredmény, de nagyon sokat fejlődtek a műsor során.

Míg a civilek elsőre elfogadják a kritikátokat, addig a sztárok sokszor tovább fűzik a mondandótokat, mindig van mit mondaniuk. Ezt el kell fojtani bennük, vagy hagyjátok, hogy ilyen téren is kibontakozzanak?

Ők profik, azonnal próbálják kimagyarázni, amit csináltak. Ha nem jó, akkor azért, ha jó, akkor pedig vállon veregetik magukat. Azt gondolom, minket Dórival nem tudnak megpuhítani, inkább a műsorvezetőkkel tudnak beszélgetni, mi pedig addig szakmai szemmel nézzük a műveiket.

szabi a pék

Kredit: VIASAT3 / Labancz Viktória

Milyen elvárásaid voltak előzetesen?

Tartottam tőle, hogy linkek lesznek, de épp ellenkezőleg, nagyon is lelkesek voltak az elejétől fogva. Nagy mellénnyel jöttek a forgatásra, de aztán az első feladat végén megilletődve nyugtázták, hogy ezek a feladatok nem is annyira könnyűek. Ahogy haladtunk, egyre jobban belejöttek a versenyzésbe, ami nagyon tetszik.

Mennyire hasznosítják azokat a praktikákat, módszereket, amiket megtanítotok nekik egy-egy feladat előtt?

Azt vettem észre, hogy mindent betartanak, nagyon figyelnek az új dolgokra. Itt nem mi vagyunk az ellenség, hanem az idő.

Mi az, amin a legtöbbször elcsúsztak?

Ők nem szakemberek, ezért, ha van valami váratlan dolog, azt nehezebben oldják meg. Valakinek persze van konyhai előképzettsége, de az nem jelenti azt, hogy versenyszituációban is úgy tud teljesíteni, mint otthon. Erre a versenyre mentálisan is készülni kell – minél inkább betartják a tanácsainkat, annál jobban fog menni a feladat.

szabi a pék és sass dani

Kredit: VIASAT3 / Labancz Viktória

Mi az, ami jobban megy nekik? Inkább az édes süteményeket, vagy a kelttésztákat készítik el könnyebben?

A dumálás megy nekik a legjobban. (nevet) És persze egymás ugratása, de ezzel valójában csak leplezik a zavarukat. A pepecselős munka nem annyira megy nekik, inkább a kelttészták: a kalács, a kenyér, amiben jók.

Volt, aki meglepett azzal, hogy tehetségesebb, mint gondoltad?

Mondhatnám, hogy mindenki. Én mindig önmagukhoz mértem őket: azt néztem, hogy amikor bejött az első forgatási napra, akkor hogyan teljesített és mennyit tanult az azóta eltelt időben.

A feladatok összeállításánál figyeltetek arra, hogy lesznek olyan versenyzők, akik talán még sosem kapcsolták be a sütőt?

Persze, azért nem egyből egy macaronnal kezdtünk, de ahogy teltek a napok, úgy lettek egyre nehezebbek a feladatok. Egy-egy forgatási napon több technikát is elsajátítottak a versenyzők, amelyeket már tudtak a későbbiekben is hasznosítani. Csak azt követeltük meg, amit már korábban megmutattunk.

A zsűritársad, Szabó Dóri még új ebben a szerepben – milyen a közös munka?

Szerintem nagyon jól dolgoztunk együtt, imádom, hogy ilyen csicsergős és úgy néz ki, mint egy habcsók. Elképesztően maximalista és brutális az anyagismerete. Járja a világot, követi a trendeket és elhozza Magyarországra is – sokat tanultam tőle.

szabi a pék és szalai dóra

Kredit: VIASAT3 / Labancz Viktória

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top