Sztárok

A teljesség igénye nélkül: 8 magyar szakács, aki miatt szexi a sütés-főzés

Észrevétlenül történt és fokozatosan, hogy a sütés-főzés már újra vonzó. Mutatunk nyolc magyar férfit, akinek ebben nagy szerepe van, de a lista közel sem teljes, legfeljebb a felszínt karcolgatja.

Van valami megmagyarázhatatlanul vonzó abban, ha egy férfi tud sütni-főzni – ezzel kezdődik az Év Legvonzóbb Séfjét beharangozó cikk a People magazinban. Hivatkozhatnék a női magazinok felmérésére, vagy ugyanilyen alapon említhetném a barátnős beszélgetéseket, amelyek teljesen egyetértenek a People állításával, hogy a férfi a konyhában szexi; ez egyszerűen így van, és kész. A kicsit tudományosabb(an hangzó) megközelítés: a nők genetikailag kódolva vannak arra, hogy olyan férfit válasszanak, aki ételt szerez nekik. De nem kell megfejteni az okát, egyszerűen csak fogadjuk el, hogy az utóbbi időben már attól vonzó egy férfi, ha profin főz. Nem meglepő, ha a séfek közösségi oldalát is egyre több nő követi és lájkolja. 

Jamie Oliver pucér szakácsként 1999-ben indított el valami újszerűt a briteknél, amiből aztán egész Európában trend lett. Na nem a ruha nélküli főzést, hiszen az ő műsora sem azért kapta ezt a címet, hanem mert meg akarta mutatni: minden fakszni nélkül is lehet főzni, és látványos, ízletes ételek az asztalra tenni. Persze, a főzőműsorok már léteztek, csak nem ebben a laza formában, amit nálunk nagyjából Fördős Zé és a Szárnyas Ízvadász indított el 2012-ben. Valahogy így: 

Igen, ő Fördős Zé, aki két évvel később már ott mosolygott az RTL Klub A Konyhafőnök című műsorában. Jó, ez a kép nem tükrözi az előbbi mondatot, de azóta a műsor állandó tagjaként már megismertük, és mindenki tudja, miről beszélünk. 

Konyhafőnök című műsor első évadában Fördős Zé, Bernáth József séf és Vajda Pierre ételkritikus

És ha már Konyhafőnök, akkor ugye Bernáth Józsefet sem kell bemutatni. A séf is az első évadban tűnt fel, utána rengeteg rajongója lett. De nem ő az egyetlen, akit egy főzős-sütő műsor tett népszerűvé. A TV2 hasonló műsora, a Séfek séfe zsűritagjait is akkor ismerték meg országszerte, amikor már néhány epizód lement a tévében. Vagy ott van Sass Dani, a Konyhafőnökben tűnt fel, és kis híján meg is nyerte a versenyt, azóta pedig már műsorvezetőként láthattuk viszont. 

Íme még néhány példa, és láthatjuk, hogy ez esetben is igaz, kicsi a világ, hiszen a szálak valahogy, laza módon, mindenhogyan összeköthetőek:

Megnézem
Összes kép (21)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top