nlc.hu
Sztárok

A Séfek Séfe és a Konyhafőnök séfjeinek feleségei

„Ha arra várna a család, hogy azt egyék, amit én főzök, akkor valószínű éhen halnának” – minden séf mögött áll egy erős feleség

Két feleség is feltűnt a Séfek Séfe válogatóján. Wolf András, és Krausz Gábor neje is fakanalat ragadott ebben az évadban. De mennyit tudunk Vomberg Frigyes családjáról, és mi a helyzet a Konyhafőnök séfjeinek magánéletével?

Wolf András és Szaniszló Andrea

Wolf András tizenegy évvel ezelőtt ismerte meg párját, Andreát.  Az elmúlt években két fiuk született, Dávid és Tamás, akiket gyakran láthatunk édesapjuk Instagramján is. 

Arról már viszonylag többször olvashattunk, hogy a Wolf családban többnyire Andrea áll a tűzhely mellé. „Nem ő a főnök a konyhában, de ha arra várna a család, hogy azt egyék, amit én főzök, akkor valószínű éhen halnának, mert annyira keveset vagyok otthon. Sajnos ezt a családomnak muszáj elfogadnia… Isten őrizz attól, hogy beleszóljak a vasárnapi menübe, ki merné azt véleményezni otthon?! Nagyon hálás vendég vagyok, és nagyon másképpen értékelem az otthoni étkezést, mint a tévéműsorban” – mondta korábban a Mokkában Wolf.

A Séfek Séfe és a Konyhafőnök séfjeinek feleségei

Szaniszló Andrea és Wolf András (Fotó: Sajtószoba)

Andreát a Séfek Séfe idei évadában a nézők is láthattak, ugyanis egy finom desszerttel lepte meg férjét, és a kollégáit. Amikor azonban az értékelésre került a sor, András hamar rájött, hogy ki készíthette a házias sütit. „Ez nagyon sűrűn van otthon, de persze készíthet más is ilyet. Ebből erős sejtésem van. Szerintem két fiú édesanyja, az egyiket Dávidnak, a másikat Tamásnak hívják… Már nyolc hete ezt a desszertet esszük” – viccelt Wolf András, de Andrea szerint ő hetekig dugdosta a férje elől a süteményt.

Krausz Gábor és Tóth Gabi

Krausz Gábor az ország talán legismertebb énekesnőjét, Tóth Gabit vette feleségül még 2019. októberében. Kislányuk, Hannaróza még abban az évben decemberében megszületett. Várandóssága alatt Gabi a Sztárban sztár leszek!-et forgatta, ahol férje a kamerák előtt lepte meg egy nagy adag rakott krumplival. „Olyan jó pasim van. Ő az én Séfek Séfém” – mondta meglepetten és boldogan az énekesnő, akinek ez az egyik kedvenc étele, legalábbis a férje szerint. Érdekesség, hogy a Krausz-féle rakott krumpli receptjére a séf akciója után, rohamosan sok keresés indult az interneten. A pontos receptre egészen 2020-ig kellett várni, amikor a karantén alatt Krausz feltöltötte YouTube-csatornájára.

Nemcsak Wolf András párja, hanem Tóth Gabi is megpróbált három kést szerezni a Séfek Séfe idei válogatóján. Ő csirkepaprikással próbálkozott. Itt derült ki az is, hogy az énekesnő mennyire gyakran főz otthon. Amikor ugyanis Gabi élménybeszámolót tartott a férjének és azok kollégáinak arról, hogy milyen kemény volt a stúdiókonyhában főzni, férje így reagált: „Ebben pont ugyanannyit voltál, mint az otthoniban.” 

Nem ez volt az első eset, amikor Krausz csipkelődött a nejével. Amikor a lezárások alatt Gabi otthon főzőcskézett, a férje kiposztolt egy erről készített fotót, majd ezt írta alá: „Szerintetek megtanul főzni a karantén végére? Ma Gabi készíti a vacsoránkat. HipHipHurrá‼️ Ugyanitt kérek ajánlásokat, ti honnan szoktatok kaját rendelni?”

A Séfek Séfe és a Konyhafőnök séfjeinek feleségei

Tóth Gabi és Krausz Gábor (Fotó: Sajtószoba)

Vomberg Frigyes és Varnyú Erzsébet

Ritkán, talán csak egy-két interjúban lehetett fotót látni Vomberg Frigyesről és a feleségéről, Varnyú Erzsébetről. A maximalista, és végtelenül precíz Vomberg házassága hol máshol kezdődött volna, ha nem egy étteremben? Erzsébet akkoriban abban a szállodában dolgozott felszolgálóként, ahol Frici volt a szakács.

„Az első alkalommal kifolyt egy kicsit a leves a csészéből, én meg nagy öntudatosan beszóltam a frissen munkába állt szakácsnak, hogy figyeljen oda jobban” – mesélte a megismerkedésüket az asszony a Family magazinnak. Természetesen a séfet sem kellett félteni, aki határozottan kijelentette a kolléganőjének, hogy nyugodtan törölje le a tányért. „Azt nem tudta, hogy én már előtte tíz évig ott dolgoztam, csak egy kis időre voltam másutt. Így valójában ő volt a »friss hús« a pályán – hát visszaszóltam, hogy ott van a hangedli, törölje csak le nyugodtan…”

A népszerű séf felesége szerint egyébként otthon is egyértelműen a férje a konyha ura. „Én időnként, hétvégenként sütök valamit, de az az igazság, hogy a Fricié mindig finomabb” – árulta el az interjúban Böbe, ám Vomberg szerint nem arról volt szó, hogy átvette volna az uralmat a konyhában, hanem arról, hogy párja már a kapcsolatuk elején megkérte: ne neki kelljen főznie. 

Ezt nem hajlandó főzni Vomberg Frigyes otthon

Vomberg Frigyes (Fotó: Sajtószoba)

Egy ételt kivéve pedig Vomberg apuka meg is főzi, amit a gyerekei és a felesége kívánnak. Ez az egy étel pedig a paradicsomleves. „Óvodás korukban nekiálltam főzni egy igen finom paradicsomlevest, amiben nagyon sok munka volt. Erre lefitymálták, hogy az óvodában jobb. Azóta nem főztem otthon paradicsomlevest. Ha ők azt az édes (menzás) löttyöt akarják, azt nem csinálom meg, az már nagyon perverz. Több ilyen nem volt, de ha valamilyen újítást szeretnék bevezetni, akkor csúnyán néznek. Otthon én is behúzom fülem, farkam” – mondta még 2017-ben a Borsnak.

Sárközi Ákos és Szegedi Éva

Sárközi 2017-ben költözött el első feleségétől, lánya édesanyjától és 2018 késő őszén jegyezte el szerelmét, Szegedi Éva festőművészt. A lánykérés igencsak filmbe illőre sikerült, ugyanis a séf egy plakátot tett ki az egyik utcában, amelyre a következőket írta: „Életem utolsó pillanatáig imádlak, Évi! Remélem, a feleségem leszel?!”

Természetesen Ákos bezsebelhetett egy igen választ, és két éve boldog házasságban él. A romantikus esküvőt Tihanyban tartották 2019 nyarán. Amikor másfél évvel az igen kimondása után arról kérdeztük, hogy volt-e benne félelem az újrakezdés kapcsán, így válaszolt: „Amikor megismerkedtem Évivel, azt éreztem, hogy végre megtaláltam a másik felemet és most élek igazán. Ő az a nő, akit egész életemben kerestem… Évi nagyon gyorsan jött az életembe, és már sosem fogom elengedni.”

Minden séf mögött áll egy erős feleség

Sárközi Ákos és Szegedi Éva (Fotó: Olajos Piroska)

Sárközi 40 évesen kezdett új életet, ám nem egy konkrét étellel nyűgözi le napról napra a feleségét, mert elmondása szerint, az asszony mindent szeret, amit otthon elkészít. „Évi kifejezetten kedveli a tésztaételeket, a házi tésztákat, de a frissen sülteket és a halételeket is” – mondta az nlc-nek korábban. 

Örök kérdés egy olyan párnál, ahol a férfi szakmájából adódóan a konyha ura, hogy mi történik az otthonukban, ha a feleség főzi az ebédet. Sárközi ezzel kapcsolatban is agyon dicsérte már a nejét, elmondása szerint, nagyon jól főz. „Természetesen az első időszakban ő is tartott attól, hogy mit fogok mondani egy-egy ételre. Otthon nem séf vagyok, hanem egy szerető férj, aki imádja a felesége főztjét. Persze, ha van kérdése, vagy segítségre szorul, akkor állok rendelkezésére, de nem erőltetem rá magam.”

Rácz Jenő és Gyuricza Dóri

Akár egy amerikai romantikus filmbe is beillene Rácz Jenő és Gyuricza Dóri szerelmi története, akik 2019 tavaszán, a Konyhafőnök forgatása alatt ismerkedtek meg. Erre az időszakra így emlékezett vissza a séf: „Amikor Dóri besétált a stúdióba, egyből szimpatikus volt, és természetesen azt is láttam, mennyire csinos. Ennek ellenére sokáig nem kezeltem másként. (…) Minden versenynap végén átbeszéltem a versenyzőkkel, hogy mi történt, miben voltak jók, miben hibáztak, majd a végén öleléssel váltunk el. Egyszer csak azt vettem észre, hogy őt jobb megölelni, mint a többieket. Egy idő után pedig már csak azt vártam, hogy megölelhessem, és ezt ő is észrevette, sőt, ő is így érezte” – mesélte korábban Rácz Jenő, aki azt követően hívta randira a lányt, hogy kiesett. Néhány hónappal később a szerelmesek elindultak az első közös nyaralásukra, novemberben pedig az összeköltözés mellett döntöttek.

A Séfek Séfe és a Konyhafőnök séfjeinek feleségei

Gyuricza Dóra és Rácz Jenő (Fotó: Olajos Piroska)

Első évfordulójukat egy romantikus vacsorával ünnepelték még 2020 márciusában, a pandémia kitörése előtt.  Tavaly nyáron a Nyerő Párosban is megmérettették magukat, ami olyan jól sikerült, hogy egészen a döntőig meneteltek, és nem is akármilyen szavazás után megnyerték a népszerű tévéműsort. Már akkor lógott a levegőben a lánykérés, amire végül tavaly nyár végén került sor. Gyuricza Dóra úgy fogalmazott, hogy nagyon örül neki, hogy Jenő ilyen hosszú távra tervez vele. „Örülök neki, mert szerintem kevés olyan kapcsolat van, ahol a férfi hozza fel általában a témát, ettől pedig én még jobban biztonságban érzem magam mellette, és biztos vagyok benne, hogy jó apukája lesz a gyerekünknek… Úgy gondolom, hogy a mi életünk szinte tökéletes, alapjában véve nem jellemző, hogy konfliktusba kerülünk” – mondta az nlc.-nek adott interjúban Dóri.

A romantikus esküvőt végül idén augusztusban tartották meg. Érdekesség, hogy Ráczék a Nyerő Páros alatt Puskás Petivel és Dallos Bogival építettek ki szoros barátságot. „Nagyon jóban lettünk a bent töltött idő alatt, azonos az értékrendünk, és büszkén mondhatom, hogy ez nem egy felszínes barátság” – mondta még tavaly a séf. Hogy mennyire igaza lett, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy az övék után nem sokkal megtartott Dallos-Puskás esküvőn ők is ott voltak.

Fördős Zé és Sári

Róluk aztán valóban keveset tudunk. Már több mint három éve élnek párkapcsolatban, és bár Fördős Zét nem nagyon hozza lázba az esküvő gondolata, ahogyan idén tavasszal fogalmazott: Sári kedvéért beadná a derekát. A 44 éves férfi és húszas éveiben járó párja családot tervez, de nem idén, és nem is jövőre vágnak bele a megvalósításba, legalábbis ezt mondták egy magazinnak.

A Séfek Séfe és a Konyhafőnök séfjeinek feleségei

Fördős Zé és Sári (Fotó: instagram)

Arról aztán végképp nem nagyon beszélnek, hogy melyikőjük főz otthon, de ezt sem olyan nehéz kitalálni. Elég körbenézni Sári Instáján, amiből bizony kiderül, hogy nagy szeretettel és lelkesedéssel készíti el a közös vacsorákat. Például lecsós csirkét, ahogyan azt a szerelmétől tanulta. De a nagymamájától tanult, látványos sült almát is érdemes lecsekkolni!

A pár kapcsolatába néha Zé bejegyzéseiből is lehet következtetni: a humor igazán fontos mindkettőjüknek. 

#sztárnász:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top