nlc.hu
TV-sztárok

Gubik Petra az X-faktorban és a Sztárban sztárban

Gubik Petra 12 évvel az X-Faktor után

Több tehetségkutatóban is feltűnt, végül igazán ismert lett és több kitüntetésben is részesült. Gubik Petra, most a Sztárban sztárban is bizonyíthat.

Gubik Petra nevét egy ország ismerte meg az X-faktorban. Érdekesség azonban, hogy három tehetség tehetségkutató kellett hozzá, hogy végre felfigyeljen rá a szakma. A Megasztárba 2010-ben jelentkezett, majd ismét szólóban próbálkozott, de már az X-Faktorban 2011-ben. 2012-ben ismét az X-Faktorba küldte be a jelentkezését, ekkor már barátnőivel, csapatként álltak a színpadra, és a középmezőnyig jutottak.

Ez azonban pont elég volt ahhoz, hogy Petrára felfigyeljen a szakma, 2013-ban az Operettszínház vendégművészként szerződtette, és még ugyanebben az évben eljátszhatta Scarlett O’Hara szerepét a szegedi dómnál megrendezett Presgurvic-féle ősbemutatón. 

A színészet egyébként sosem állt távol Petrától, már gyerekként is szavaló- és prózamondó versenyekre járt, zongorázott, néptáncolt, balettozott, táncolt, a középiskolában egy színi társulathoz is csatlakozott, mellette pedig magánénekórákat vett, ugyanis énekesnő szeretett volna lenni.  

A musicalek világában sikerült mind színészi, mind énekesi ambícióit valóra váltani, ráadásul olyannyira jól szerepelt, hogy a 2014/15-ös évadban a Budapesti Operettszínház neki ítélte a Legígéretesebb Ifjú Tehetségének járó Marsallbot-díjat, 2018-ban pedig Junior Príma Díjjal is kitüntették. Petra ugyanakkor nem csak a színpadon bizonyította tudását. Elvégezte a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakát. 

Gubik Petra a Konyhafőnök VIP-ben

A Konyhafőnök VIP 6. évadában az elődöntőig jutott (Fotó: RTL Klub/Tulok András)

A 33 éves színésznő a képernyőről sem tűnt el, szinkronizál, sőt, feltűnt a 200 első randiban, a Drága örökösökben és A Konyhafőnök VIP-ban is, most azonban új szerepben bizonyíthat, ugyanis ő lett a Sztárban Sztár új évadának egyik versenyzője.

Gubik Petra a Sztárban Sztár sajtótájékoztatóján

Nagyon örült, amikor felkérést kapott a Sztárban Sztár műsorába (Fotó: Schumy Csaba)

Bemutatkozó kisfilmjében elárulta, hogy izgul és izgatott a felkérés miatt, és korábban kipróbálta már, hogy vajon ő a versenyzők helyében hogyan tudna teljesíteni.  

Profin kell törekedni arra, hogy ugye maximálisan leutánozzam az adott előadót, és ez nagyon komoly felkészülést igényel, úgyhogy én ezt abszolút egy újabb kihívásként fogom fel

– mesélte a TV2 műsorának kisvideójában. 

2013 és 2015 között kollégájával, Nagy Sanyival randizott, akivel a mai napig jóban vannak, de ő is azon művészek közé tartozik, aki nem a reflektorfényben éli a magánéletét, így jelenleg csak annyit tudni, hogy boldog kapcsolatban él. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top