nlc.hu
TV-sztárok

Lilu a magyar influenszerekről

Lilu: „Itthon az influenszerek nem vesznek tudomást arról, ami körülöttük történik, engem ez nagyon zavar”

A műsorvezető éles véleményt fogalmazott meg.

Lilu gyakran fogalmaz meg társadalomkritikát közösségi oldalain, így tett több ízben is, amikor a tanárok tüntetésbe kezdtek a nem megfelelő munkakörülmények miatt, és akkor is, amikor híre ment, hogy pedagógusokat bocsátottak el polgári engedetlenség miatt

Lilu

Lilu (Fotó: Instagram)

A műsorvezetővel ezúttal a Glamour készített egy interjút, melyben kifejtette a véleményét a közösségi média visszásságairól is.

„Mindenki úgy csinál a közösségi médiában, mintha csak a kajája, az utazása meg a ruhája lenne fontos, pedig jó lenne, ha egy influenszer, akinek sok követője van, legalább időnként szóba hozna társadalmi kérdéseket is. Nem gondolom, hogy mindenkinek úgy kell kiállnia a tanárokért, ahogyan én teszem, és tudom, hogy sokszor már a politizálás határát súrolom, de az, hogy itthon az influenszerek nem vesznek tudomást arról, ami körülöttük történik, engem nagyon zavar. Ha valaki attól fél, hogy követőt veszít azért, mert támogatja például a tanárokat, akkor az nem véleményvezér. Akkor ő valaki, akinek sok követője van, és szeret magáról szép fotókat megosztani – magyarázta Lilu, majd hozzátette, ő is igyekszik azért mértéket tartani, hogy ne csak ilyen tartalmak legyenek az oldalán. – Ha egy égbekiáltó igazságtalanság történik, és egy olyan csoporttal igazságtalanok, amelynek nincs hangja, nekem pedig van, akkor kutya kötelességem felszólalni. És nekem ez nagyon hiányzik a közéletből. Ez komoly felelősség, és bánt, hogy ennyire felszínes és felületes ez a közösség, emiatt gondolom azt, hogy Magyarországon sokkal kevesebb influenszer van, mint akire használjuk ezt a kifejezést. Nyilván én is próbálok jó arányt tartani, és nem csak ez van a felületeimen, de nekem azért van gondom arra, hogy felemeljem a hangomat azokért, akiknek nincs.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top