nlc.hu
TV-sztárok

Steve Guttenberg, Mahoney a Rendőrakadémiából

Felismered Mahoney-t a Rendőrakadémiából? Steve Guttenberg már 64 éves!

A legtöbben a Rendőrakadémia Mahoney-jaként emlékeznek Steve Guttenbergre, pedig több sikeres filmben is képernyőre került.

Láthattad például a Három férfi és egy bébiben, a Hálószobaablakban, a Selyemgubóban és a Rövidzárlat című filmben is. Első komolyabb szerepét 19 évesen kapta, igaz, ez még nem hozott neki világra szóló ismertséget. A 64 éves színész Mahoney-ként lett igazi sztár, és a ’80-as, ’90-es években igazán fényesen ragyogott a szerencsecsillaga.

Carey Mahoney szerepére igen nagy nevek is pályáztak, mielőtt felbukkant volna a meghallgatáson Steve Guttenberg, Tom Hanks, Bill Murray, Robin Williams, John Travolta és Bruce Willis is szerencsét próbált. A fáma szerint tehetsége mellett azzal is megnyerte magának a készítőket Guttenberg, hogy a korábban rendőrként dolgozó édesapja egyik kopott pólójában jelent meg a castingon.

Rendőrakadémia szereplői

Hiába sikerült jól az első rész, Steve Guttenberg erősen gondolkodóba esett, hogy elvállalja-e a Rendőrakadémia második részét, amivel igencsak meglepte a stábot. Azért bizonytalanodott el a folytatást illetően, mert nem volt kedvérevaló a forgatókönyv, a produkció készítői azonban nyitottak voltak a változtatásra: a színész kedvéért módosítottak rajta és a szerepért ígért fizetését is felemelték. Gutenberg így már kétségek nélkül mondott igent ismét Mahoney megformálására a Rendőrakadémiában, és egészen a negyedik részig játszotta ezt a karaktert. 

Mutatjuk képekben, mennyit változott azóta!

A Rendőrakadémia szereplői
Megnézem
Összes kép (6)

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top