nlc.hu
TV-sztárok

Galambos Lajcsit elutasította a bírógág

Galambos Lajcsi a bíróság döntéséről: „Bitófa alá is megyek akár, ha nem tudunk bizonyítékokat találni”

Elutasították Galambos Lajos halasztási kérelmét.

Elutasította a bíróság Galambos Lajcsi azon kérelmét, amellyel a börtönbe vonulását szerette volna elhalasztani: az igazságügyi orvosszakértő csak részben látta indokoltnak a közvetlen életveszélyre való hivatkozást – írja a Blikk.

Mint ismert, Lajcsit a bíróság 2022. december 7-én áram-, gáz- és vízlopásért jogerősen 3 év 6 havi börtönbüntetésre ítélte, amelynek letöltését 2023. február 15-én kellett volna megkezdenie a „parkettás”-nak becézett kecskeméti börtönben. A bevonulás azonban elmaradt, mivel a trombitaművész a megromlott egészségi állapota miatt kérelmezte a büntetés végrehajtásának elhalasztását. Lagzi Lajcsi elmondása szerint olyan fulladásos roham tört rá, hogy pánikba esett, ezért kellett a mentőket kihívni. 

A Budapest Környéki Törvényszék tegnap közleményben tudatta:

elutasították Galambos Lajos halasztási kérelmét.

„A Budaörsi Járásbíróság, mint perbíróság, a kérelmet határidőben elbírálta, és 2023. február 28. napján határozatában elutasította, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető. A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír” – írták a közleményben.

Lajcsi és ügyvédje Hajdú Péter műsorának felvételén reagáltak a történtekre. Elmondták, hogy a bíróság az orvosszakértői vélemény alapján a közvetlen életveszélyes állapot fenntartását csak részben látják igazoltnak, Lajcsi a büntetés-végrehajtás keretein belül is kezelhető. Lajcsiék most megpróbálnak kedvező bizonyítékokat szerezni, és dolgoznak a perújításon is.  

Ha nem tudunk ilyen bizonyítékokat találni, felteszem a kezem, és megyek, ahová mennem kell… akár a bitófa alá is.

 

A döntés nem jogerős, fellebbezést nyújtanak be. A műsor péntek este 19 órától lesz látható a Frizbi TV YouTube-csatornán.

Galambos Lajos

Fotó: TV2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top