nlc.hu
TV-sztárok

Hajmási Dávid rövid és hosszú hajjal

Mintha nem is ugyanaz az ember lenne: így nézett ki Hajmási Dávid hosszú hajjal

Állig érő hajjal ismertük meg, ehhez képest most teljesen másképp fest.

A TV2 legújabb drámasorozata, a Hazatalálsz alig egy hónapja debütált a képernyőn, főszerepben Hajmási Dáviddal, akit korábban a Bátrak Földjében ismerhettünk meg, akkor még hosszú hajjal.

Hajmási Dávid hosszú hajjal

A Bátrak földjében Tulipán Jakabot alakította (Fotó: RTL Sajtóklub)

A színésznek azonban kompromisszumot kellett hoznia, amikor elvállalta Tamás szerepét az új szériában, így nemcsak a szakállától, hanem a hajától is meg kellett szabadulnia – erről ő maga is mesélt a sorozat kulisszái mögött

Amikor megkaptam Tamás szerepét, akkor én sejtettem, hogy sajnos itt egy radikális változásra lesz szükség – vagy változtatásra – a hajamat illetően. A szakállamat is kellett vágni, de azt el tudtam engedni – hamarabb el tudtam engedni. Hát igen, 4 évig növesztettem a hajamat és sajnos egy ollónyisszantással ettől megváltunk. 

A színész egy ex-rendőrt alakít, akit pont a sorozat elején függesztenek fel nyomozói állásából, ezért visszaköltözik a nővéréhez a kislányával, Mesivel együtt. Hajmási szerint a legnehezebb feladatot pont az adta, hogy az egyik jelenetben igazi apaként kellett a kislányt leteremtenie: 

Én általában jól kijövök a gyerekekkel, de az egy más hangnem, amit én megütök, mint amit egy apa megüt a kislányával, amikor rendre kell utasítani. Volt egy jelenet, most így eszembe jutott az is, amikor a leginkább leszidom a kislányomat, Mesit. […] Az nagyon nehéz volt nekem, mert nem szeretek így beszélni a gyerekkel, de hát ugye ez is az apaság egyik nehézsége, hogy keménynek kell lenni néha. Szóval abban bízom visszakanyarodva, hogy ezt a részét is sikerült megfognom és akkor így viszont tényleg tudnak azonosulni azzal a karakterrel.” 

A dolog érdekessége, hogy Hajmási nem is erre a szerepre jelentkezett, korábbi, Blikknek adott interjújában elárulta, hogy Raja szerepére castingolták eredetileg, de végül Tamásként sokkal jobban tetszett a sorozat készítőinek.  

Hajmási Dávid rövid hajjal

A Hazatalálsz kedvéért megszabadult hosszú tincseitől (Fotó: Fotocentral/Trenka Attila)

A színész a sorozatot megelőzően közel egy évig utazgatott a világban, mert a Covidot követően úgy érezte, nem találják meg azok a szerepek, amikre vágyott. A Hazatalálsz első válogatását is online csinálta végig, csak a másodikra utazott haza, ami olyan jól sikerült, hogy végül rá esett a választás, épp ezért nem is ment vissza külföldre. 

Hajmási korábban főleg a színpadon dolgozott, több társulatban is játszott, mint szabadúszó színész, bár a sasszeműek már a 200 első randiban és az Ízig-vérig című sorozatban is kiszúrhatták. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top