nlc.hu
TV-sztárok

Nők hiánya a Petőfi Zenei Tanácsban

Kiderült, miért nincs egy nő sem a frissen megalakult Petőfi Zenei Tanácsban

Teljesítményalapú az összetétel, „nem pedig bárkinek a biológiai avagy társadalmi nemét” vették figyelembe.

Megalakult a Petőfi Zenei Tanács – jelentette be a Petőfi Kulturális Ügynökség. Mint írták, a cél az, hogy „a tanács tagjai szakértelmükkel és meglátásaikkal elősegítsék a Petőfi Rádió, a Petőfi TV, a Hajógyár és a Magyar Popkulturális Értéktár minőségelvű megerősítését, ezáltal a magyar popkultúra jobbá tételét”. 

A tanács tagjai között szerepel többek között Nagy Feró, Kovács Ákos, Frenreisz Károly, Müller Péter Sziámi, Ferenczi György, Tátrai Tibor. Tőlük remélik a magyar popkultúra jobb útra terelését.

Kovács Ákos

Fotó: Schumy Csaba

Sokaknak feltűnt, hogy női előadók nem kaptak helyet a tanácsban. A Telex megkérdezte a Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatóját, Demeter Szilárdot, hogy ez miért van. A válaszban azt írta, a tanács teljesítményalapú és a hozzáadott értéket veszik figyelembe, „nem pedig bárkinek a biológiai, avagy társadalmi nemét. Ezt soha nem néztem, mint ahogyan a szexuális szokások alapján sem szoktam megkülönböztetést tenni. Felkérésünket mindenki elfogadta”.

Az is kiderült, hogy mennyi pénzt kapnak az elvégzett munkáért. „A tanács tagjai havi bontásban kevesebb mint 100 ezer forint díjazásban részesülnek munkájuk ellenértékeként”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top