nlc.hu
TV-sztárok

Kósa L. Adolf a cégét Amerikára is kiterjeszti

Kósa L. Adolf a feleségéről, dr. Kósa L. Ritáról: „11 év után is tud újat mutatni számomra”

Kósa L. Adolf a feleségével, dr. Kósa L. Ritával tér vissza a képernyőkre, méghozzá a TV2 páros realityjében, a Párharcban. A ’90-es évek népszerű műsorvezetője sztártévésből üzletember lett, aki azt tervezi, hogy jól menő cégét Amerikára is kiterjeszti, és családjával a tengerentúlra költözik.

Kósa L. Adolf először a rádióban, reklámhangként volt hallható, majd a televíziós műsorkészítők is felfedezték. Olyan show-k házigazdája volt, mint a Szerelem első látásra, a Ki vagyok én? vagy az Álompár. Az ezredforduló utáni években abbahagyta a tévézést, és az üzleti világban kezdett el karriert építeni. Második feleségével, dr. Kósa L. Ritával 2012-ben álltak oltár elé, 2013-ban pedig megszületett közös gyermekük, Nimród. Kósa L. Adolf ma már sikeres cégtulajdonos: egy vegytiszta vegán termékeket forgalmazó cég egyik tulajdonosa, vállalatát a tengerentúlon is szeretné bevezetni, ezért azt tervezi, hogy a családjával az Egyesült Államokba költözik. A volt televízióssal és feleségével házasságról, illetve jövőbeli terveikről a Párharc 2. évadának sajtóeseményén beszélgettünk.

Mi volt az első gondolatotok, amikor felkerestek titeket, hogy szerepeljetek a műsorban?

Kósa L. Adolf: Hogy milyen jó, hogy egy ideig nem kell a gyerekekkel lennünk! (nevet) Úgy értem, hogy el tudtunk utazni igazoltan úgy, hogy nem nyaralni mentünk, hanem részt vettünk egy kalandban, amit egyáltalán nem bántunk meg. Jó ötlet volt, hogy belevágtunk.

Kósa L. Adolf

Kósa L. Adolf (Fotó: Neményi Márton)

Egy ilyen kihívás egy harmonikus kapcsolatban is viszályt szülhet…

Kósa L. Adolf: Nem hiszem, hogy egy kapcsolat mindig harmonikus, sőt, nem is kell, hogy mindig az legyen. Azt gondolom, hogy a legtöbb szereplőnek jót tett ez a műsor.

dr. Kósa L. Rita: Volt olyan, aki azt mondta, hogy végre megtudta, miért vannak gondok a házasságában, hogy mi zavarja a másikban. Nem mi voltunk azok, majd az érintettek, ha szeretnék, nyilvánosságra hozzák, de érdekes kijelentés volt. A műsornak hála volt idő egymással foglalkozni. Egész nap csak együtt voltunk, nem volt család, zavaró tényezők, csak kalandok, feladatok. Össze kellett zárni.

Kósa L. Adolf: Nem volt idő arra, hogy megsértődjünk, majd engeszteljük egymást.

Mi volt számotokra a legnagyobb felismerés a másikkal kapcsolatban?

Kósa L. Adolf: Eddig is tudtam, hogy egy vagány, ügyes, erős, gyors, szuper feleségem van, de hogy ilyen szinten tud megfelelni a kihívásoknak, az engem is ledöbbentett. A feleségemre bármikor, bármilyen körülmények között számíthattam, nem rettent meg semmitől. Tizenegy év után is tud újat mutatni számomra. Szükségem is van erre a vagányságra, ha nem így lenne, nem maradt volna mellettem. Kaland velem az élet.

dr. Kósa L. Rita: Nem nyafogok, ha kell, odateszem magam.

Mi a házasságotok titka?

Kósa L. Adolf: Szeretjük egymást, és tudjuk értékelni a másikat. A házasságunk napról napra tartogat meglepetéseket, rengeteg izgalmas dolog van benne.

Kósa L. Adolf

Kósa L. Adolf és családja (Fotó: Neményi Márton)

Adolf, számos fogyókúrát, csodaterméket kipróbáltál, majd sikeresen leadtál 20 kilogrammot. Hol tart most az életmódváltás?

Korábban meg kell mozgatnom magam, mielőtt felálltam, mert elmerevedtek az ízületeim, ráadásul utána végig a korlátba kapaszkodva tudtam csak lemenni a lépcsőn. Amióta lefogytam, jobban érzem magam a bőrömben. Húsz kilónál megállt a súlycsökkenés, mehetne tovább is, de nem megy.

Korábban több hír is megjelent azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államokba költöztök. Hogy halad az új életetekre való törekvésetek?

A kiköltözésünk nagyjából egy évvel elcsúszott, mert a honosítás még nincs meg. A családegyesítés is zajlik, ebben az öcsém segít, aki a tengerentúlon él a családjával. Ha a honosítás megvan, újabb 3-6 hónap az állampolgárság. Ameddig itthon vagyunk, az európai piac bővítésén munkálkodom, a saját cégem üzleti hátterét építem, bővítem, finomítom.

Amerikán belül hol kívántok letelepedni?

Tampa Bay-t választottuk Floridában, azon belül is Clearwater, St. Petersburg, de Sarasota is szóba került. Az öcsém 30 éve Sarasotában él, sok jót mesélt róla, illetve, amikor meglátogattuk, mi is jól éreztük magunkat. Az a pár hónap, amit kint töltöttünk, csak megerősített abban, hogy ott telepedjünk le. Hamarosan ott kezdünk új életet.

Kósa L. Adolf

Kósa L. Adolf és felesége, dr. Kósa L. Rita, valamint kisfiuk, Nimród (Fotó: Neményi Márton)

A kisfiatok, Nimród hogy áll a költözéshez?

Ott jár majd iskolába, már nagyon várja. A nyelvi nehézségek kiküszöbölésére beírattuk, ahová csak lehet, hogy gyakorolja az angolt. Vicces, mert az egyik ilyen helyen két hét után kiderült, hogy ő tanítja magyar szavakra az amerikai gyerekeket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top