nlc.hu
TV-sztárok

Alföldi Róbert érdekességek

5 érdekesség Alföldi Róbertről – Gyerekként például kívülállónak érezte magát

A Jászai Mari-díjas színész, rendező, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja egy teljes napját mutatja meg az Adom a napom című új spéci talkshow-ban a nézőknek és Geszti Péternek, mely alatt közelebbről is megismerhetjük az életét, érzéseit, gondolatait. Íme pár érdekesség, melyeket talán még nem olvastál a népszerű színművészről.

Gyermekkor

Elmondása szerint szülőfalujában, az Alföldön található Dunapatajon már gyerekként kívülállónak érezte magát. „Az egész gyerekkoromból a fő élményem az, hogy ufó voltam.”

Korán tudta, mit akar

Már 4-5 évesen tudta, hogy a színészettel szeretne foglalkozni. Az óvodában amikor elvették tőle a Róka szerepét egy mesejátékban, egy hétig nem kelt ki az ágyból. Összeomlott. Persze utána visszakapta a szerepet, de már akkor tudta, hogy neki ez kell. Zenei általános iskolába járt, hegedülni és zongorázni is tanult. Saját maga kereste meg a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumot, ahol a drámatagozaton folyó munka országos hírnévnek örvendett: „úgy lehet és lehetett tanulni, hogy öröm volt suliba járni, hogy életem legszebb négy évét tölthettem el Szentesen, hogy mindig azt éreztem, hogy önálló, szuverén személyiségnek tekintenek, akinek saját magával szemben vannak kötelességei, és nem azért, mert úgy illik. Ahol valóban kérdeztek tőlem, mert rám voltak kíváncsiak, ahol én valóban kérdezhettem, és mindig választ kaptam minden kérdésemre.”

A középiskolai tablójuk egy színházi színlap, amin Alföldi Róbert szerepében Alföldi Róbert van írva. Ő mindig is ennek készült.

Volt katona

A gimnázium elvégzése után elsőre felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakára. Mielőtt megkezdhette volna a főiskolai tanulmányait Horvai István és Kapás Dezső elismert színészpedagógusok osztályában, előfelvételisként egy évre elvitték katonának. „Lehetett előre tudni, hogy előfelvételisként le kell töltenem katonai szolgálatomat. Ez 11 hónap volt. Nem próbáltam meg kikerülni, mert semmilyen ötlet nem volt sem bennem, sem a családomban, hogy merre kellene elindulni, hogy kik segíthetnének. De egyébként ez már rendes színházi év volt. Az összes leendő osztály- és évfolyamtársammal egy helyen voltunk katonák, Zalaegerszegen. Előadásokat csináltunk, aztán utaztunk más laktanyákba… Mi voltunk a kultúrcsapat.”

Tehetséges festő

Hobbija a festészet, első önálló kiállítása 1999-ben nyílt. Festményei olyan kelendőnek bizonyultak, hogy egészen 2005-ig minden évben egyéni kiállításon mutatta be őket.

Földi D. Attila

Alföldi Róbert (Fotó: Földi D. Attila)

És hol láthatjuk őt mostanában?

A 2023/2024-es színházi évadban 5 színházban 12 rendezését játsszák és színészként 10 szerepben láthatjuk. Rendezőként jegyzi az új évad első bemutatóját a Radnóti Miklós Színházban. 2023. október 21-én Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabját, egy igazi közép-kelet-európai történetet visz színre. Ezt követi a Centrál Színházban 2024 februárjában Arthur Miller Az ügynök halála című drámája, majd az évad végén a Budaörsi Latinovits Színházban William Shakespeare Hamletjét rendezi. Színészként a My Fair Lady Higgins professzorától Raoul Nordling svéd diplomata szerepén át magáig a Teremtőig a legkülönbözőbb karakterekben láthatja a közönség.

Ha kíváncsi vagy arra, hogyan tölti egy napját Alföldi Róbert, kövesd élőben az Adom a napom mai epizódját itt is, az nlc oldalán, ha pedig még többre vagy kíváncsi, nézd 20 órakor VIASAT3-on az Adom a napom esti talk show-t, ahol Geszti Péterrel beszélgetnek egy jót. Alföldi Róberttel egyébként mi is beszélgettünk az 55. születésnapján, kattints ide az interjúért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top