nlc.hu
TV-sztárok

Így jár dolgozni Dolhai Attila

Dolhai Attila biciklivel jár dolgozni: „Ilyenkor azt érzem, hogy kibővül az énidőm”

Régóta nagy szerelem számára a biciklizés.

Dolhai Attila jó ideje szeli a kilométereket biciklin. A színész azt mondja, minden szempontból praktikusabb számára ez a közlekedési forma.

„Gyakori, hogy biciklivel jövök-megyek, pláne, ha jó idő van. Van, amikor elektromos rásegítést is használok, mert két próba vagy esti előadás után tízkor nem mindig van már erőm feltekerni a hegyoldalon. Egyébként háztól házig 24 km a távolság az otthonom és a színház között, ami nem vészes” – árulta el a Sláger FM-en az édesapa, aki szeret két keréken közlekedni.

Dolhai Attila

Dolhai Attila (Fotó: Olajos Piroska)

„Ilyenkor azt érzem, hogy kibővül az énidőm. Ráadásul a telefont sem tudom ilyenkor felvenni, ami külön jó. Tudok közben gondolkodni és parkolni is sokkal egyszerűbb így, hiszen csak lelakatolom a biciklit, nem kell parkolóhelyért köröznöm, mint autóval” – tette hozzá Dolhai Attila, aki nagyon körültekintően teker.

„Mindig csak védőfelszerelésben és nappal, csakúgy mint este, kivilágítva. Persze balesetek így is történhetnek, de én azt tapasztalom, hogy alapvetően figyelnek az emberek az utakon. Nem szoktak rám dudálni, nem tapasztaltam még ilyet. Egyszer viszont mikor megálltam, kiejtettem valamit a zsebemből és nagyon kerestem. Inkább azért álltak meg, hogy megkérdezzék, segítsenek-e keresni. Én ilyeneket tapasztalok inkább” – mondta a színész.

Bicikliző sztárok

Sok híresség választja a biciklivel való közlekedést. Robert Downey Jr. például hosszú évek óta imád kerékpározni, Brad Pitt korábban a gyerekeit is szállította így, az egykori amerikai elnök, George W. Bush pedig akkora biciklirajongó, hogy korábban meghívta a Fehér Házba az USA kerékpár-válogatottját. Hazánkban még Till Attiláról köztudott, hogy nagy bringás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top