nlc.hu
TV-sztárok
L.L. Junior üzenete Orbán Viktornak

L. L. Junior nyilvános levelet írt Orbán Viktornak: „Talán meglepi Önt, de hazafiként tekintek magamra”

Ráadásul aggódó hazafinak nevezi magát.

L. L. Junior sűrűn osztja meg a gondolatait közösségi oldalain. Így tett azután is, amikor közzétett egy videót az Instagramon, amelyben az látható, hogy 100 kilométer/óra körüli sebességgel száguldott a Petőfi hídon, a rendőrség pedig hivatalból eljárást indított a felvételel alapján. Akkor azon mélázott egy interjúban, hogy azokat miért nem büntetik meg, akik marihuánafogyasztásról posztolnak.

L.L. Junior

Fotó: Facebook

Korábban szintén nyilvánosan üzent exének, Dárdai Blankának. Ezúttal nyílt levelében nem mást, mint magát a miniszterelnököt, Orbán Viktort szólította meg. A zenész a magyar romák helyzete miatt “ragadott tollat”, szerinte most fel kell vállalnunk egy-egy fontos küzdelmet, hogy megőrizzük a békét, a biztonságot és szolidaritást. Elmagyarázta, mit kell tenni a feszültségmentes együttéléshez, két témakörben fontos és gyors döntésekre van szükség véleménye szerint.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A hazáját szerető és az országát féltő büszke magyar roma hazafiként fordulok most Önhöz, kérve az egyértelmű kiállását, segítségét és közbenjárását abban, hogy a magyarországi romák és a többségi társadalom viszonyát ne tehessék tönkre a jövőben olyanok, akik számára ez a kérdés sokszor valóban nem több, mint politikai haszonlesés. Talán meglepi Önt, de hazafiként tekintek magamra, akinek zsidó és cigány ősei többszáz éve tesznek hozzá erejükhöz és lehetőségeikhez mérten a sors által nekik szabott életeik során a helyi közösségekhez és a mindekori magyar társadalomhoz, annak gazdaságához és kultúrájához. Annak érdekében, hogy a gyermekeink, az unokáink és a leszármazottaink hosszú sora is így tehessen majd a jövőben, ahhoz a jelenkorban kell felvállalnunk egy-egy fontos küzdelmet, segítve megőrizni a békét, a biztonságot, a társadalmi együttműködést és szolidaritást. Biztos vagyok benne, hogy az Ön számára sem kérdéses, hogy a magyarországi és a magyar ajkú romák mennyire szerves részei a mindekori magyar nemzetnek a jelenlegi határokon belül és a Kárpát-medence egészében. Ugyanígy nem vonhatja senki kétségbe azt, hogy a romák többsége sokszor indokolatlan általánosításokat kénytelen elszenvedni, amelyekből hátrányos megkülönböztetés és diszkrimináció is ered, valamint egyfajta idegenkedő hozzáállás a többségi társadalom meghatározó részében. Ennek lebontása, eltüntetése kimondottan nehéz feladat, hiszen nemcsak arra kell törekednünk, hogy ne hagyjuk beigazolódni a velünk kapcsolatos sztereotípiákat, hanem meg kell küzdenünk azzal is, hogy bizonyos politikai szereplők és vállalhatatlan ideológiákat vallók folyamatosan arra törekednek, hogy a magyar társadalom több mint 10%-át kitevő romákat kollektíven hibáztassák.

Azt, hogy szerinte milyen témakörök azok, amikben azonnali döntéseket kell hozni, L.L. Junior Facebook-bejegyzésében olvashatóak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top