nlc.hu
TV-sztárok

Cserhalmi Györgyöt díszpolgárnak választanák

Cserhalmi Györgyöt szeretnék a belváros díszpolgárának

A héten születik döntés az ügyben.

Nehéz éveken van túl Cserhalmi György: megharcolt a rákbetegséggel és elveszítette imádott feleségét. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas színész az embert próbáló időszakban egészségügyi állapota miatt dolgozni sem tudott, javarészt visszavonultan, Kékkúton élt, ahol a lánya, Sára és unokái, Gazsi és Lenke tartották benne a lelket.

Cserhalmi György

Fotó: Olajos Piroska

Az év elején azonban visszatért a munkához: a székesfehérvári Vörösmarty Színházban rendezett. A legendás művész a Tizenkét dühös ember című darabot állította színpadra. Ennek fényében még a 75. születésnapját is munkával ünnepelte.

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas színész előtt most újabb elismeréssel tisztelegnének. Kovács Alex Gábor politikus Facebook-oldalán szorgalmazza, hogy legyen Cserhalmi György az V. kerület díszpolgára. 

„Megszámlálhatatlan színpadi szerepe mellett több mint kétszáz filmben – köztük nemzetközi sikert aratott produkciókban – és számos televíziós alkotásban is láthattuk. Alapító tagja – és 1989-ig társulati tagja – volt a belvárosi Katona József Színháznak. Közéleti szerepvállalását többek között 2022-ben Radnóti Miklós Antirasszista Díjjal jutalmazták. Idén ünnepelte 75. születésnapját. Reméljük, hogy – ahogy tavaly az ötszörös olimpiai bajnok tornász, Keleti Ágnes, és ahogy tavalyelőtt, a BLESZ korábbi főigazgatója, Dr. Birtalan Lajos esetében történt – idén is egyhangúlag dönt a Képviselő-testület a díszpolgár személyéről!” – olvasható a képviselő bejegyzésében

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top