nlc.hu
TV-sztárok

Kollányi Zsuzsi a társadalmi problémákról

Kollányi Zsuzsi: „Nincsenek valós problémái az embereknek”

Az énekesnő szerint a mai embereknek nem kell megküzdeniük komoly problémákkal.

Kollányi Zsuzsi Palik László vendége volt a Három igazság című műsorban, ahol beszélt arról, milyen kapcsolata volt szüleivel, miután édesapja elhagyta őket, édesanyja pedig az alkohol rabja lett. Az énekesnőnek éppen ezért nagyon szoros a kapcsolata testvérével, aki még csak 15 éves volt akkor, amikor nővérének gondoskodnia kellett róla

Kollányi Zsuzsi

Fotó: Fülöp Dániel

Ezt követően Zsuzsi már a felnőtt életéről, házasságáról és gyermekeiről mesélt, ahol Palik László egy ponton nem bírta ki, és azt mondta, mindent ért, csak csípőből mégis az a gondolat merült fel benne, hol volt az énekesnő édesapja, amikor szükség lett volna rá. Kifejtette, hatalmas problémának érzi, hogy emberek nem végzik el a dolgukat. Az énekesnő erre válaszként éles kritikát fogalmazott meg a mai társadalomról. 

„Mostanában nagyon jellemző az, hogy nem felnőtt módon kommunikálunk egymással, nem felnőtt módon állunk hozzá a dolgokhoz. Baromi kényelmes világban élünk, és ez nem termel szerintem igazán tökös férfiakat. Az a legnagyobb problémánk, hogy van-e internet az okostelefonunkon, vagy hogy a Netflix éppen megy-e otthon. Miközben mondjuk 50-60 éve az volt a legnagyobb probléma, hogy nem lőnek-e seggbe a háború alatt… Nyilván nem azt mondom, hogy éljen, legyenek háborúk, ha valamitől rettegek, az ez, de nincsenek valós problémái az embereknek. A férfiaknak sem igazán itthon. Az a baj, hogy ebbe nagyon könnyű belegyermekesedni meg belekényelmesedni. Nyilván, ha az lenne, hogy ki kéne menni a földekre, és végigkapálni hat órától tízig, és előtte öttől megetetni az állatokat, ott ugye nem nagyon tudsz félredumálni, meg nem üldögélsz a babérjaidon – magyarázta az énekesnő, majd hozzátette, nálunk sajnos nem ez van. Nekünk nem kell kilométereket gyalogolni vízért, vagy attól tartani, mi lesz, ha a gyerek beteg lesz, mert nincs közegészségügy vagy csatornarendszer. – Az van, hogy el vagyunk kényelmesedve és ez nem tesz jót a férfiaknak, nyilván a nőknek sem. Nekem az is vicces, ha valakinek az a legnagyobb problémája, hogy éppen hova megy botoxoltatni, vagy a körme épp leesett, és hogy fogja pótolni, azt én legalábbis megmosolygom. Szerintem alapvetően az a baj, hogy nagyon sok embernek nincsenek problémái. Ami tök jó, és örülök neki, csak hogy emiatt megszűnt az akarat, a szorgalom, a tisztelet, a szeretet, az egymásra figyelés. Nincs közösségélményed, kábé sehol.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top