nlc.hu
TV-sztárok

Bud Spencer és Terence Hill

Terence Hill megható fotóval emlékezett meg Bud Spencerről

A színésznek nagyon hiányzik a legjobb barátja.

Október 31-én, kedden ünnepelte volna a 94. születésnapját Carlo Pedersoli olasz színész, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Bud Spencer. Terence Hill, vagyis Mario Girotti, akivel megannyi filmben szerepelt, a hivatalos Instagram-oldalán emlékezett meg szeretett barátjáról, kollégájáról. 

Boldog születésnapot, Bud – hiányzol ♥

– írta a kép mellé. 

Az, hogy a két színész összebarátkozott, csak egy szerencsétlen véletlennek köszönhető. Mint Terence Hill mesélte egy interjúban, Bud Spencer éppen az Almeria-sivatagban forgatott, amikor színésztársa eltörte a lábát, amikor a menyasszonyával folytatott vita közben belerúgott a falba, és a stábnak gyorsan találni kellett valakit, aki be tud ugrani helyette. 

„Azt mondták, azonnal indulnom kell, mert ott van az egész stáb, minden elvesztegetett perc súlyos pénzekbe kerül. Madridból kellett eljutnom a forgatási helyszínre, mert arrafelé nem volt repülőtér, de még csak autópálya sem vezetett arra, csak egy földút. Ráadásul egy nagyon öreg kocsit küldtek értem. Tizenkét órát autóztunk az éjszakában. Mikor odaértünk, megörültem, hogy végre lepihenhetek a hotelben, és alhatok egy kicsit, de a sofőr közölte: ’Nem, nem, nekem azt mondták, rögtön a forgatási helyszínre kell vigyem” – emlékezett vissza arra napra, amikor először találkozott későbbi barátjával. 

„A rendező bemutatott egy nagy férfit, íme Carlo Pedersoli. Ő volt Bud Spencer. Csalódott voltam, mert nagyon fáradtnak éreztem magam, nem tudtam szöveget tanulni, és nem vagyok az a színész, aki jól tud improvizálni, panaszkodtam, hogy egyáltalán nem vagyok felkészülve, de azt mondta a rendező, semmi gond, most csak verekednem kell a Kutyával. Ezzel a bunyóval kezdődött a kapcsolatunk” – tette hozzá.

Terence Hill

Terence Hill (Fotó: Malte Ossowski/Sven Simon/ dpa Picture-Alliance via AFP)

Bud Spencer 2016-ban hunyt el, Terence Hill éppen egy készülő filmjéhez keresett helyszínt az Almeria-sivatagban, amikor barátja fia, Guiseppe Pedersoli felhívta, hogy közölje vele a rossz hírt.

„Nagyon szomorú voltam, lesújtott a hír, de pár perccel később rájöttem, hogy ez volt Bud utolsó üzenete, és megértettem, hogy azon a helyen kell a filmet elkészítenem” – nyilatkozta később Hill, aki az azóta elkészült filmet Bud Spencernek ajánlotta. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top