nlc.hu
TV-sztárok

Mészáros Árpád Zsolt a korábbi alkoholfüggőségéről

Végleg letette a poharat Mészáros Árpád Zsolt

Korábbi alkoholfüggőségéről vallott a 49 éves színész.

A Száraz November kapcsán Mészáros Árpád Zsolt arról beszélt a Mokkában, hogyan jött rá arra, hogy problémája van az alkohollal és hogyan számolt le ezzel a függőségével.

Mészáros Árpád Zsolt

Leszámolt az alkoholfüggőségével Mészáros Árpád Zsolt – Forrás: TV2 / Mokka – videó

Nekem olyan problémám volt, hogy a karantén alatt minden nap poharazgattunk. Azt vettem észre, hogy már másnap azt akartam, hogy igyunk meg egy fröccsöt. Nem részegség volt, de mindig a pohárhoz nyúltunk” – vallotta be a színész, aki akkor döbbent rá, hogy valami baj van, amikor gyomorrontása lett a fekete kagylótól. “Semmit se fogadott be a szervezetem, de már hiánya volt 4 napja azoknak a dolgoknak, amik rendszeressé váltak” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogyan reagált a teste, hogy letette a poharat, a következőket árulta el: “Teljesen igaz, amit az okosok mondanak, hogy 21 nap kell ahhoz, hogy valami megváltozzon a rendszerben. Ez tényleg megmutatkozik. (…) De mindenképpen fontos a tudatosság. Szerintem nagyon nagy változást hoz egy alkoholista életébe, hogy ha kipróbálja azt, hogy 21 napig nem iszik, akkor azt mondja: <<Úristen, de jó! Soha az életemben nem fogok!>> Tehát azt a 21 napot kell kibírni, és óvatosan, fokozatosan lerakni az italt. Azt mondom 2 év után is, hogy volt olyan születésnap, hogy koccintottam és a számhoz emeltem egy jó pohár bort, és a számba vettem, de nem ittam meg az egészet“.

Az Operettszínház egykori sztárja a koronavírus miatt elesett a bevételétől, nem volt munkája, ez pedig rendkívül megviselte. Az alkoholban kereste a menedéket, ennek meg is lett a következménye. “Felhívtam Zachert, hogy tudna-e segíteni nekem, mert nem voltam olyan állapotban. Éreztem, hogy nem úgy viszonyulok a családomhoz sem, sokkal agresszívebb voltam. (…) Összeroppantam, mint családfenntartó. Kriszti tartott el bennünket, mert neki volt munkahelye kettőnk közül” – mesélte akkor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top