nlc.hu
TV-sztárok

Elítélte a bíróság Koltai Róbert és Pogány Judit fiát

Elítélte a bíróság Koltai Róbert és Pogány Judit fiát adócsalás bűntettében

Börtönre ítélték.

Tizennégy év után mondott ítéletet a bíró P. Koltai Gábor költségvetési csalás ügyében a Fővárosi Törvényszéken. A producert ugyanis egyszer már felmentették, majd az ítélőtábla megismételtette az egész eljárást, így ismét a vádlottak padjára került Koltai Róbert és Pogány Judit fia.

Pogány Judit és Koltai P. Gábor

Fotó: Schumy Csaba

Az ítélethirdetésre maga a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Pogány Judit is elkísérte fiát és a háta mögül támogatta.

Végül Sós József az ügy minden vádlottját bűnösnek mondta ki, köztük az elsőrendű producert is.

Úgy ítélte, hogy P. Koltai Gábor bűnös adócsalás, pénzmosás és más bűntettekben, ezért 2 év börtönbüntetésre ítélte 5 év próbaidőre felfüggesztve, valamint 750 ezer forint pénzbüntetésre.

A vád

A vádhatóság szerint 2008-2010 között közel egy tucat animációs film gyártása során – a költségeket többszörösen meghaladó hamis számlák felhasználásával – jogosulatlanul igényeltek vissza adót. Az első- és a másodrendű vádlott 2 279 928 564, illetve 1 663 247 874 forint összegű vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek.

Via: (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top