nlc.hu
TV-sztárok

Verebes István a munkájáról

Verebes István: „Amit én képviselek, annak most épp nincs divatja”

A Jászai Mari-díjas színész és rendező a lélektani színházban hisz, legújabb rendezésében is ebben a szellemiségben állította színpadra a darabot.

Újra a Karinthy Színházban rendez Verebes István, aki Fejes Endre: Vonó Ignác című darabját vitte színre. A művész úgy érzi, éppen olyan a munkája, mint bárki másnak.

Verebes István

Fotó: Olajos Piroska

Ez ugyanolyan, mint egy esztergályosnak a munkája. Pontosan annyit kell lefaragni az adott munkadarabból, hogy az egy gépezetben működjön. Az kétségtelen, hogy idegileg néha nagyon komoly próba. Főleg, hogy én egy régi iskolának vagyok a képviselője a színházban és amit én képviselek, annak most épp nincs divatja. Aminek meg divatja van, attól én meg sikítófrászt kapok többnyire

– mondta Verebes István, aki nem szeretné a trendeket követni

A mestereim tanítása és példája révén én a lélektani színháznak vagyok a híve. Engem semmi spektákulum, olyan hatásvadászat nem érdekel, ami nem az emberről szól. Ami nem azt a titkot próbálja fölfejteni, amitől a néző rájön, hogy ez tulajdonképpen az ő problémája, ez az ő konfliktusa. Manapság megy az energia és a fölkorbácsoltság, a társadalomkritika, ami engem baromira nem érdekel. A hatalomnak az ostorozása, ami fölösleges, mert minden hatalom egyformán hatalom a maga kisebb nagyobb bestialitásával. (…) Az nem érdekes, hogy Rómeó miért szeret bele Júliába. Számomra viszont csak az az érdekes” – árulta el a Sláger Kult műsorvezetőjének, S. Miller Andrásnak.

A teljes beszélgetés ITT visszahallgatható. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top