nlc.hu
TV-sztárok
A kaposvári színház örökös tagjává avatták Pogány Judit színésznőt

A kaposvári színház örökös tagjává avatták Pogány Judit színésznőt

A kaposvári Csiky Gergely Színház rendkívül izgalmas évadot tudhat maga mögött, amelyet egy hatalmas díjesővel is megkoronáztak.

Hatalmas elismerésben részesült Pogány Judit. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznőt, érdemes művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját ugyanis ezúttal a kaposvári Csiky Gergely Színház választotta örökös tagjának. 

Pogány Judit (Fotó: Schumy Csaba)

Pogány Judit (Fotó: Schumy Csaba)

Pogány Judit nem akármilyen karrierutat tudhat maga mögött, ugyanis segédszínészként kezdett a kaposvári Csiky Gergely Színházban, miután az országos Ki mit tud?-on bekerült a döntőbe, így felfigyelt rá a teátrum vezetése. 1978-tól két évig tagja volt a Nemzeti Színháznak, ezt követően ismét Kaposvárra szerződött. 1994-től – szabadfoglalkozásúként – fellépett többek között az Örkény István Színházban, a József Attila Színházban, valamint a Katona József Színházban. 2004 óta pedig az Örkény színház tagja – foglalta össze a Blikk

A rengeteg elismeréssel rendelkező művésznő most úgy tűnik, egy újabb elismerést is bezsebelt magának. ráadásul attól a teátrumtól, ahol még fiatalon kezdett: a kaposvári Csiky Gergely Színház Örökös Tagjának választották.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top