nlc.hu
TV-sztárok
Farkasházy Tivadar a nagybeteg felesége állapotáról

Nagyon beteg Farkasházy Tivadar felesége, éjjel-nappal ápolja a humorista

Huszonnégy órás felügyeletre szorul Farkasházy Tivadar nagybeteg felesége.
Farkasházy Tivadar

Farkasházy Tivadar évek óta a balatonfüredi lakásában ápolja a nagybeteg feleségét, Mimit. A 78 éves humorista a Klubrádió YouTube-műsorában beszélt a neje állapotáról. 

“Úgy hozta a sors, hogy most a nap 24 órájában rám szorul. (…) A Mimi nincs jól, viszont gyönyörű napokat töltünk együtt. Soha nem voltam ennyit a feleségemmel, és most jóváteszek valamit azokból a bűnökből, amiket a családommal, főleg a gyerekeimmel szemben elkövettem, hogy helyettük ifjú humoristákkal foglalkoztam. Viszont sokkal többet nevet, sokkal többet mosolyog, apró, finom poénokat észrevesz, aminek nagyon örülök, csak hát a szomorúság több, mint az öröm” – vallotta be Farkasházy Tivadar az interjúban.

Arra a kérdésre, hogy mi a felesége betegsége, a Heti Hetes egykori sztárja így válaszolt: “Fogalmazzunk úgy, hogy helyhez van kötve, és az állandó segítségemre szorul.”

Farkasházy nem fogadott állandó segítséget felesége mellé, a feladatok java részét egymaga végzi: “Ez egy afféle penitencia. Most behozom azt a sok mulasztásomat, amit az évek során elkövettem. Én vezetem a háztartást. (…) Nem azt mondom, hogy örömmel végzem a feladatokat, de valami kárpótlást kapok a társaságától.”

Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy nem jutott-e eszébe, hogy felvegyen egy ápolót a felesége mellé, hogy “felszabaduljon az ideje”, a humorista a következőket válaszolta: “De, fölvettem magamat. Amikor kinéz az ablakon, mindig a Pármai kolostor jut az eszembe, amikor Gerard Phillipe-t bezárják a börtönbe, és egy kis börtönablakon keresztül nézheti azt a gyönyörű, szőke kislányt, aki egyébként a börtönigazgató lánya, és a Mimi is mindig mondja, hogy az asztalról rakjak el valamit, ami az útjában van, mert nem látja a szemközti házat, és kis apróságokat észrevesz. (…) Most is segítségem van, mert fölrohantam (Pestre), és visszarohanok. (…) Persze, izgulok, aggódok, viszont máig ő a főszerkesztője a Hócipőnek. (…) Feláldozta a hivatását, (…) csodálatos mesterhegedűt csinált, (…) és a család, a gyerekek és a karrierem áldozatául esett az ő hivatása, és most valamit igyekszem visszaadni neki”.

Kiderült, azért egy füredi garzonlakásba költöztek Pestről több éve, mert ez a felesége kedvenc városa. “Sok baj volt a szívével, a cukrával, évente járt ide a szanatóriumba, itt érzi otthon magát. (…) Beszűkült számára a tér, és itt tudom két kisszobában őt ellátni, sokkal jobban. (…) A pesti lakásunk pedig üresen áll.”

(via)

Kiemelt fotó forrása: YouTube / Klubrádió – videó 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top