Szabadidő

3 nap – 2­­+1 úti cél a pünkösdi hosszú hétvégére

Hagyományőrzés, népszokások, folklórműsorok? Csak azért, mert pünkösd van? Ennél izgalmasabb programokat is találtunk a háromnapos hétvégére, és még túl messzire sem kell menni miattuk.

Programokban valóban nem lesz hiány ezen a hosszú hétvégén, de mivel azoknak könnyű dolguk van, akik kifejezetten az ünnephez kötődő, hagyományos rendezvényeket keresik, mi most azoknak segítünk – két belföldi és egy külföldi tippel –, akik főként a három szabadnap miatt várják a pünkösdöt.

 1. Baráti társasággal: a járt úttól kicsit odébb – Somogybabod

Ebben a kis somogyi faluban több évtizede tudják, hogy ha pünkösd, akkor off-road!

Sár, dübörgő motorok, rendkívüli terepjárók és hatalmas élmény: Somogybabodon idén már 24. alkalommal rendezik meg Európa legnagyobb terepjáró autós találkozóját. Az elmúlt hét időjárása miatt a dagonya garantált, a nemzetközi szervezőgárdának köszönhetően pedig több új elemmel, izgalmasabb és látványosabb futamokkal gazdagodik a versenyprogram.

3 nap - 2­­+1 úti cél a Pünkösdi hosszú hétvégére

A kemping már május 18-tól várja a rendezvényre látogatókat, a program 21-én, pénteken dagonyapartival és éjszakai trophyval indul, szombaton és vasárnap egész nap zajlanak a különböző versenyszámok, esténként pedig koncerteken lehet levezetni a feszültséget. Ebben a fesztiválban az az egyik legjobb dolog, hogy még érteni sem kell az autókhoz és a vezetéshez, úgy is maximálisan élvezhető a verseny, a kaland kipihenésére pedig még mindig ott van a teljes hétfői szabadnap.

3 nap - 2­­+1 úti cél a Pünkösdi hosszú hétvégére

24. Nemzetközi Terepjáró Fesztivál
Időpont: 2010. május 21–23.
Helyszín: Somogybabod

Bővebben: www.land-art.hu/somogybabod »

 2. Családdal: pünkösdi vágta – Keszthely & Gyenesdiás

Aki a lóerőknél jobban kedveli az élő lovakat, annak pünkösdkor Keszthelyen és Gyenesdiáson a helye, mivel a fővárosban idén is megrendezésre kerülő Nemzeti Vágta előfutama ezen a két helyszínen zajlik most hétvégén. Az élmény sok mindenben veri a budapesti attrakciót: nem könnyen felejthető látvány például a lovas huszárok kivágtázása a Festetics-kastély parkjából, mint ahogy az egész Keszthelyen átvonuló lovasok parádéja sem.

3 nap - 2­­+1 úti cél a Pünkösdi hosszú hétvégére

A Faludi-síkon zajló Festetics-futamon a többféle lovasverseny mellett lovasíjász-bemutatók, középkori lovas életképek, valamint egyéb lovas- és harci műsorok gondoskodnak arról, hogy mindenki élvezze a hétvégét. Mivel Gyenesdiáson az egész nyári szezon hagyományosan pünkösdkor kezdődik, temérdek egyéb családi és gyerekbarát program, halászlé- és gulyásfőzés is zajlik majd a Balaton partján fekvő nagyközségben.

Tipp: Gyenesdiáson nemrég nyílt meg az új kalandpark a strand mellett; négy hektáron ötven akadály várja mindazokat, akik szeretnék kipróbálni, mennyire ügyesek és bátrak extrém körülmények között.

Bővebben:
www.gyenesdias.hu »
www.gyenesdias.info.hu »

 3. A pároddal: meseváros medvékkel, a hegyek ölelésében – Český Krumlov

Csehország déli részén, Budapesttől mintegy 500 kilométerre fekszik a bűbájosan részletgazdag házikókkal teli Český Krumlov. A Moldva folyó itt festői ívekben, mi több, hurkokban tekereg, érdekesen tagolva a nem túl nagy várost, amely egyébként a világörökség része. A sziklába faragott középkori vár Csehország második legnagyobb vára; öt udvarán, több száz termén, méretes barokk színházán és hatalmas kastélyparkján kívül még a várárokban tartott medvékről is nevezetes.

3 nap - 2­­+1 úti cél a Pünkösdi hosszú hétvégére

A városka méreteiből fakadóan a térkép nélküli, céltalan lődörgés és bámészkodás közben sem lehet elkerülni a fontos, illetve az egyszerűen csak szemet gyönyörködtető látnivalókat, az óváros kanyargós, szűk utcáin sorakozó épületeket és kis üzleteket. Három nap Český Krumlovba még utazással együtt is kapkodástól mentes, kifejezetten pihentető kikapcsolódást jelent, a városban ráadásul a sör- és ételkínálat is remek – aki nem hiszi, pünkösdkor járjon utána.
Tipp: még több infó, érdekesség a mesebeli kis városkáról »

Szállástippek:
Mary’s Travel »
Booking.com »
Cseh-Szlo Tours »
4 és 5 csillagos hotelek »

3 nap - 2­­+1 úti cél a Pünkösdi hosszú hétvégére

Bővebben: www.ckrumlov.info »

Ceskykrumlov.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top