Utazás

Buzgó, raplis, fölényes – turistatípusok

Ki ne hallotta volna a sztereotípiát, hogy a magyarokat arról lehet beazonosítani külföldön, hogy magukkal visznek egy rúd téliszalámit. Vicces összeállításunkban mi is tipizáltuk a turistatípusokat.
 
Látogass el te is a Virtuális Utazás Kiállításra!

A túlbuzgó, akinek a nyaralás is munka

Arról lehet felismerni, hogy a fejével vetekedő nagyságú Nikonnal takarja az arcát, nyaralni pedig akkor fog, ha hazaért: képnézegetés formájában, a legszűkebb baráti körben. Általában számos útikönyvet visz magával, melyek elavultak és gondosan megtanulja az építészeti remekművek építési évét előre, mert az fontos.

A fölényes, aki „természetközeli” kultúrákra utazik 

Teljes nyugodalommal lapozgatja az angol–hindi utazószótárat, és egy hét után sem tűnik fel neki, hogy Pakisztánban urduul beszélnek. Nagy guriga WC-papírral érkezik, mert azt hiszi, Európán kívül kizárólag  nomádok élnek, és mindent lefotóz, ami szegénységre utal. Később ki is akarja adni az albumát, hiszen hitelesen dokumentálta a harmadik világ szenvedését.

Buzgó, raplis, fölényes - turistatípusokA klasszikus turista

Ha érthetetlen zokni-szandál párosításokat látunk a belvárosban, akkor gyanakodjunk, hogy klasszikus turistákkal van dolgunk. Ha sokzsebes mellényt viselnek, akkor pedig már teljesen biztosak lehetünk a dolgunkban. Elengedhetetlen kellékük még a sapka, vagy kalap, illetve az övtáska. Igyekeznek belemerülni az idegen kultúrába, de sosem sikerül nekik, mert ordít róluk a szándék.

A bulizós, aki semmire nem fog emlékezni

Este hatkor már a nightklubok után kérdezősködik és látszik rajta, hogy nem az első italát fogja elfogyasztani különféle egzotikus konzumhölgyek társaságában. Egyébként is legénybúcsúra ékezett, amit úgy hoz a helyiek tudomására, hogy rendületlenül udvarol minden nőnek, aki egy cseppet is barátságosabb az otthoni nőknél.

A raplis, aki levezeti az éves stresszt

Látszólag folyamatosan ordít és alkudozik, viszont hibásan, de nagyon magabiztosan beszél angolul. Akárhol jelenik meg, ott balhé lesz, mert azt hiszi, hogy ismeri a helyi szokásokat és fel van háborodva, amikor kiderül, hogy mégsem.

 Ha még nem tudod, hogy hova menj nyaralni, vagy nem vagy benne teljesen biztos, hogy jól választottál úti célt, akkor kattints és nézz körül az NLC Virtuális Utazás Kiállításán. Itt mindent megtudhatsz anélkül, hogy lejárnád a lábad, vagy órákig keresgélnél a neten.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top