Utazás

A 10 legjobb dolog kisgyermekkel Londonban

Imádod Londont, és szeretnéd megmutatni az egész családodnak? Tervezd meg jó előre a programot, mert bár a város nagyon színes és izgalmas, gyerekekkel komoly kihívást jelent.

London Közlekedési Múzeum
Ha a te gyermekeid is szeretik az izgalmas járműveket, hajótól az antik automobilokig, akkor imádni fogják a London Transport Museumot, amely ingyenesen látogatható 10.00-től 18.00 óráig (péntekenként 11 órától). Mi órákon át szájtátva bolyongtunk az izgalmas járművek között, és nem tudtuk megunni.

A 10 legjobb dolog kisgyermekkel Londonban
Kégl Ágnes Angliában élő magyar újságíró. Itthon, a Nők Lapja Cafén találkozhattok a cikkeivel. Ági nemcsak arról ír, hogy mi a legújabb fitneszőrület Angliában, de arról is, hogy hol lehet lángost kapni Cambridge-ben, és arról, hogy milyen volt anyukaként “megszoknia” a kinti iskolai rendszert.
Ági jelenti Angliából, az NLCafén!

Harry Potter Land
Ha gyermeked Harry Potter-rajongó, akkor imádni fogja a filmstúdió túrát, ahol közelről megismerhetitek a filmsorozat készítésének rejtelmeit, és igazi Roxfortos relikviákat is beszerezhettek. Mivel a túra rendkívül népszerű, érdemes jó előre megvenni a jegyeiteket adott napra online, hogy biztosan ne maradjatok hoppon.  A látványosság nem olcsó, egy négytagú családnak 89 font (32 ezer Ft)  a belépő, de ha megtehetitek, semmiképp ne hagyjátok ki. A stúdió Londontól 20 mérföldre van, és rendszeres buszjárat közlekedik a Watford Junction megállótól. Vásárolhattok olyan belépőjegyet, amely egyben a transzfer árát is tartalmazza.

A 10 legjobb dolog kisgyermekkel Londonban

London Eye
Ha szeretnétek madártávlatból megszemlélni Londont, ne hagyjátok ki a belvárosban található London Eye-t, de mindenképp olyan jegyet vegyetek, amellyel kikerülhetik a sorban állást. (Fast track ticket: 26.55 font (9558 Ft). A lassan mozgó óriáskerék még tériszonyosoknak is ajánlott, és igazán lenyűgöző látványban lehet részünk a tetejére érve. Elhelyezkedésének köszönhetően a London Eye élményt követően végig tudtok sétálni a Temze partján érintve a Big Bent és a Parlamentet.

A 10 legjobb dolog kisgyermekkel Londonban

Diana Emlékjátszótér
Igazi gyerekparadicsom a Diana Memorial Playground, amelyet a népszerű hercegnő emlékére építettek 2000-ben. A játszóteret a Peter Pan mese inspirálta, és központi eleme egy kalózhajó. Ezen kívül számos kisebb játék és rendszeres programok várják a 12 év alatti kicsiket. Érdemes előre megnézni a nyitvatartási időt, mert azaz év során időszakonként változik. A játszótér ingyenes.

A 10 legjobb dolog kisgyermekkel Londonban

Hamley’s játékáruház
Valójában a Regents Streeten található Hamley’s nem csupán egy játékáruház, hanem a gyerekek álombirodalma, ahol életre kelnek a játékok, és több emeleten keresztül csodásabbnál csodásabb kincsekre bukkanhatunk a saját magunk által elkészíthető plüssmackóktól az elképzelhető legcsodásabb nyalókaárusig. Az élményt fokozza, hogy a gyerekek sok mindent ki is próbálhatnak, és a mosolygós, barátságos személyzet is bemutatja a legújabb játékokat. Az áruházat busszal és metróval is megközelíthetitek, és itt tudtok tájékozódni az aktuális programokról. Mivel hatalmas a választék, nehéz vásárlás nélkül kikeveredni. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy adtunk egy büdzsét a gyermeknek (5 font= 1800 Ft), amivel gazdálkodhatott, és abból az összegből választhatott magának ajándékot.

A 10 legjobb dolog kisgyermekkel Londonban

M&M’s World
A Picaddily Circus közelében található M&M’s World szintén kihagyhatatlan kaland az édesszájúaknak. Több emeletes csoda, ahol a ruháktól az apró kiegészítőkig mindent a népszerű csoki inspirált. Hatalmas falakon található kutakból engedhetünk a poharunkba színes csokigolyókat, és felszállhatunk az M&M’s double deckerre (emeletes busz az épületen belül).  A belépés ingyenes, de minden másért fizetnünk kell.

A 10 legjobb dolog kisgyermekkel Londonban

Royal Hyde Park
Ha már itt a tavasz, és szeretnéd megfuttatni két program közt a kicsit, a belvárosban található Hyde Park tökéletes célpont. Hatalmas zöld mezők ameddig a szem ellát, és a park közepén egy szép tó, a Serpentine Lake  várja a kirándulókat. Itt található még a Diana, Princess of Wales Memorial Fountain szökőkút is.

A 10 legjobb dolog kisgyermekkel Londonban

A gyermekkor múzeuma
Kicsiktől a nagyokig mindenkinek izgalmas élmény lehet a Museum Of Childhood, ahol gyermekkorunk játékai köszönnek vissza. A múzeum kifejezés kissé megtévesztő, hiszen nemcsak nézni lehet a tárgyakat, hanem sok mindent ki is próbálhatunk, és izgalmas programokkal várják a látogatókat.  Öt év alatti gyerekeknek is kínálnak programokat, és kutyásoknak jó hír, hogy pórázon még a családi kedvenc is velünk tarthat.  A múzeum ingyenes.

A 10 legjobb dolog kisgyermekkel Londonban

Természettudományi Múzeum
Ugyan kissé hivatalos a neve, de mégsem unalmas hely a Natural History Museum, ami feltárja a dinók és az előemberek történetét, a vulkánok és földrengések titkait és kifejezetten kicsiknek szánt látványosságokkal is várja a látogatókat. A múzeum honlapjának külön szekciója ajánl tippeket, hogy miként teheted izgalmassá a látványosságokat kisgyermeked számára. A belépés ingyenes.

A 10 legjobb dolog kisgyermekkel Londonban

London Dungeons
Aki szeretné a történelmet testközelből megtapasztalni, annak kihagyhatatlan kaland a London Eye közelében található London Dungeons, vagyis földalatti börtön, amely 90 perces túránk során átvezeti a látogatót London 1000 éves történelmén, izgalmasan, viccesen, játékosan megelevenítve azt.  Korhű szereplőkkel, interaktív látványosságokkal teszik teljesen átélhetővé a múltat, sőt Henry csónaktúráján kicsit akár még el is áztathatnak minket. A kalandot csak 8 év fölöttieknek javasolják. Felnőttjegyek 17.95-től, gyerekjegyek 16.95-től.

A 10 legjobb dolog kisgyermekkel Londonban

 

További tippek:

  • Ne szálljatok metróra! Ha egy mód van rá, kerüljétek el a földalattit, ami hétvégén is zsúfolt és nagyon fárasztó kisgyerekkel.  A buszozás sokkal izgalmasabb, és többet is láttok Londonból utazás közben. A jellegzetes, piros double deckerek (emeletes buszok) emeleti első üléseiről pompás látványt nyújt a város, így a buszozás önmagában is izgalmas program.
  • További ötleteket találtok még ezen a honlapon: Dayoutwiththekids.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top