Utazás

Megnyílik a világ első pandás hotelje

A szobákat az óriás szőrösök uralják.

A világ első pandás hotelje nyílik május elején Kínában. A kelet-ázsiai ország legnépszerűbb állatát középpontba állító különleges szálloda iránt már most hatalmas az érdeklődés.

A hotel az országos pandarezervátum közelében, Szecsuan tartomány közepén, az Emej-hegy szomszédságában kapott helyet. A hotel különlegessége, hogy abban szinte minden pandamintájú: a falakon lévő kárpittól kezdve a szőnyegeken át a poharakig mindenhonnan a fekete-fehér állatok köszönnek vissza. A szobákat szintén az óriás szőrösök uralják: az ágyakban plüsspandák, a falakon pandafestmények, pandás szekrény és ágytakaró, fekete-fehér bútorok várják az állatbarát pihenni vágyókat. A személyzet maga sem a szokásos szigorú egyenruhát viseli, pandajelmezben köszönti és vezeti körbe a vendégeket.

Megnyílik a világ első pandás hotelje

A különleges élményért kínai viszonylatban magas árat kérnek. A szobák ára személyenként 700 jüantól (25 ezer forint) indul, de akár 2400 jüanba (86 ezer forint) is kerülhet egy-egy éjszaka. A szállodában található bár és étterem szintén pandákkal zsúfolt, utóbbi étlapján különleges, a hotel arculatát tükröző ételeket – de biztosan nem pandahúst – ígér.

Az óriáspanda egyébként veszélyeztetett állatnak számít világszerte, becslések szerint mindössze 1600 él belőlük a vadonban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top