Utazás

5 lélegzetelállító templom

Gyönyörű templomok keletről! Nézd csak meg, lélegzetelállítóak!

Chion-In Kolostor, Japán

Egy Honen nevű buddhista szerzetesnek állít emléket ez az épületegyüttes, aki halálra éheztette magát azon a szent ponton, ahová a templomot – illetve majd írom, hogy templomokat – építették. A kolostor 1234-ben épült, 21 templomból áll, és a bejárata ez a két emelet magasságú kapu, amely elnyerte a legnagyobb templomkapu címet is:

Öt lélegzetelállító templom
 

A Chion-In Kolostor rendelkezik még egy Guinness Rekordok Könyvébe illő csodával: itt található a világ legnagyobb templomharangja, amely 74 tonnát nyom, és egyszerre 17 szerzetesnek kell nekiveselkednie, hogy megszólaltassák olyan speciális ünnepi alkalmakkor, mint például az Újév.

Öt lélegzetelállító templom

 

Borobudur, Indonézia

Ezt a kolostort a tizenkilencedik században építették holland telepesek segítségével. Elképesztő számadatai vannak: körülbelül egymillió köbméternyi kőtömböt használtak fel az építéséhez, 2700 külön elemből áll, és a templomon 504 Buddha szobor található. Az egész kolostoron ezeket a tömböket kifaragták úgy, hogy Buddha teljes életét, tetteit és tanításait mesélik el. Ha az egész történetet végig szeretnéd olvasni, három kilométert kellene gyalogolnod.

Öt lélegzetelállító templom
Öt lélegzetelállító templom
 
Öt lélegzetelállító templom
 
 

Nézd meg a többi templomot is Petra blogján! Érdemes!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top