Utazás

Hangulatos karácsonyi vásárok, nem csak Bécsben

Bármilyen hihetetlen, már csak kevesebb, mint 50 nap van hátra Karácsonyig. Különleges ajándékok legjobb lelőhelyei a karácsonyi vásárok. November közepétől forralt bor, puncs, narancs, fahéj és mézeskalács illata lengi be a legtöbb város fényárban úszó, míves portékákkal teli főterét. Évről évre nagy harc folyik a városok és országok között a turisták kegyeiért.

 A kirakodóvásárhoz gyakran zenei és egyéb kulturális rendezvények is kapcsolódnak, a gasztronómia szerelmesei minőségi, hagyományos étel- és italkínálatból válogathatnak. A vásárok nem csak a helyi lakosságnak szólnak, népszerűek a turisták körében is.

Mindenki szeretné kiérdemelni a legjobb karácsonyi vásár rendezője megtisztelő címet. Ehhez azonban nem elég a fényár, a pompa. A vásár hangulatán túl fontos a hagyományőrzés, az értékteremtés, a minőségi termékek felvonultatása és a tisztességes kereskedés. Aki szeretné személyesen átélni az osztrák adventi vásárok hangulatát, igyekezzen lefoglalni az utazást, hisz az utazási irodáknál egyre jobban fogynak a helyek. A választás megkönnyítéséhez figyelmedbe ajánlom a három legnépszerűbb osztrák célpontot.

Bécs (Christkindlmarkt)

A világ első karácsonyi vásárát Bécsben rendezték meg a XIII. században. Azóta több változtatáson ment át a vásár, többször módosult a helye, a neve, de a népszerűsége töretlen. A karácsonyi fényárban úszó utcákon sétálva lépten-nyomon kirakodóvásárokba botlunk. A több mint hárommillió látogató közel 20 helyszín közül válogathat. A két leghíresebb talán a Városháza előtti téren és a schönbrunni kastély díszudvarában megrendezett kirakodó vásár. Temérdek hagyományos fa- és bádogjátékot,  szalmából, üvegből és filcből készült karácsonyfadíszt kínálnak. Népszerűek a kézzel készített kerámiadíszek és a csodálatos, minőségi gyertyák.
Hangulatos karácsonyi vásárok nem csak Bécsben
Hangulatos karácsonyi vásárok nem csak Bécsben

A Schönbrunni kastélynál rendezett adventi vásár előnye, hogy ha átfagytunk, akkor könnyen találunk meleg menedéket. A magyar emlékeket is őrző kastély meglátogatása mellett a Pálmaház megtekintése kiváló alternatíva.

Hangulatos karácsonyi vásárok nem csak Bécsben

Mariazell

Ausztriában az egyik legmeghittebb időszak a karácsonyi készülődéshez kötődik. Adventi ünnepségsorozatot szinte minden osztrák városban rendeznek. Az egyik legszebb vásárnak a kegytemplomáról híres Mariazell ad otthont.
Hangulatos karácsonyi vásárok nem csak Bécsben
Hangulatos karácsonyi vásárok nem csak Bécsben
Mariazell híres búcsújáró hely, ahol a mézeskalács készítésének nagy hagyománya van. A messzi földről érkezett zarándokok szívesen vásárolták a mézeskalácsot, mert nem romlandó, sokáig friss marad, és hamar megemeli a vércukorszintet. A különböző formájú és ízesítésű mézeskalácsokat a mai napig szívesen vásárolják ajándéknak is. A város makettjét minden évben mézeskalácsból formázzák.
Hangulatos karácsonyi vásárok nem csak Bécsben
Szerinted melyik a harmadik legnépszerűbb adventi úti cél Ausztriában? A Közel és távol blogról megtudhatod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top