Utazás

Prima Primissima díjas lett Polgár Judit és az On the Spot stábja

Átadták a 2014-es Prima Primissima Díjakat.

Tizenkettedik alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Művészetek Palotájában megtartott pénteki gálaesten.

A magyar irodalom kategóriában Turczi István költőnek, írónak, a magyar népművészet és közművelődés kategóriában Sárosi Bálint népzenekutatónak, a magyar zeneművészet kategóriában pedig Sztevanovity Dusán dalszövegírónak, zenésznek ítélték oda a díjat.

On the Spot dokumentumfilm-sorozat nevében a készítői, Cseke Eszter és S. Takács András a díjátadó gálán Budapesten, a Művészetek Palotájában 2014. december 5-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Az On the Spot dokumentumfilm-sorozat készítői, Cseke Eszter és S. Takács András
Fotó: Kovács Tamás /MTI

A képzőművészet kategóriában Konok Tamás festő- és szobrászművész, a magyar oktatás és köznevelés kategóriában a Fővárosi Állat- és Növénykert, a magyar sport kategóriában Polgár Judit sakkozó lett Prima Primissima díjas. A magyar építészet kategóriában Pálfy Sándor építész, a magyar tudomány kategóriában Barabási Albert László fizikus, a magyar sajtó kategóriában az On the Spot (Cseke Eszter és S. Takács András dokumentumfilm-sorozata), a magyar színház- és filmművészet kategóriában pedig Csomós Mari színművész kapta az elismerést.

A közönségdíjat a Jászság Népi Együttes kapta.

A sport kategóriában Prima Primissima Díjjal elismert Polgár Judit sakkozó a díjátadó gálán Budapesten, a Művészetek Palotájában 2014. december 5-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
A sport kategóriában Prima Primissima Díjjal elismert Polgár Judit sakkozó
Fotó: Kovács Tamás /MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top