Utazás

5 elképesztő dolog, amit megpróbáltak átcsempészni a repülőtéren

Nehogy azt hidd, hogy csak a filmekben vannak pihent agyú emberek, akik szeretnének mindenfélét átcsempészni a vámon. A valóság ugyanilyen groteszk. Nemrég védett állatfajok csontjait foglalták le a Liszt Ferenc repülőtéren. De más reptereken sem jobb a helyzet.

Az ausztrál állatimádók

Úgy tűnik, a melbourne-i repülőtér előkelő helyet foglal el azon a képzeletbeli toplistán, amelyen a furcsa dolgok észrevétlen behozatala szerepel. 2005-ben például egy nő a szoknyája belső részébe varrt rekeszeket, amelyeket ötvenegy egzotikus hallal tömött meg. Persze, nem feledkezett meg az élőlények természetes környezetéről sem. Azt ugyanis zacskó vízzel igyekezett imitálni. A csempészt a bizarr hangok buktatták le, és a motozás során egyértelművé vált, hogy a szoknya nem mindennapi viselet.

5 elképesztő dolog, amit megpróbáltak átcsempészni a repülőtéren

Egy férfi ugyancsak a melbourne-i vámosok alapos ellenőrzésének köszönhette vesztét. Állatszeretetét mi sem bizonyítja jobban, mint az a két galamb, amiket gatyája alatt a lábaihoz kötözött. Szerencsére a madarak túlélték a repülést.

5 elképesztő dolog, amit megpróbáltak átcsempészni a repülőtéren

Az erényöv, ami engedéllyel repülhetett

Habár nem minősül csempészetnek, de biztonsági okokból fennakadást eredményezhet egy ruha alá rejtett legális fémtárgy. Egy brit nő is fennakadt az athéni kontrollon. Hiába szólították fel, ruhájából és testéről minden fémes tárgyat távolítson el, erényövét kulcs hiányában nem tudta levenni. A szürreális helyzetet egyéni elbírálással oldották fel. A nő végül a kapitány engedélyével felszállhatott a gépre. A férj így sértetlenül kapta vissza rövid utazásra elengedett feleségét.

 Nagypapi elaludt!

Az egyik legemlékezetesebb eset mégis a liverpooli repülőtéren történt. Egy negyvenes és egy hatvanas nő a kerekesszékes hozzátartozóját igyekezett felgurítani egy Németországba tartó járatra. A kerekesszékben ülő 91 éves férfi arcát napszemüveg takarta, de a tényt, hogy már rég halott, ezzel a trükkel nem sikerült elfedni. A két nőt végül letartóztatták, miután az elhalálozást hivatalos úton nem jelentették be.

 Sampon? Megvan! Zokni? Azt is bepakoltam. Páviánkoponya? Kész!

Ehhez képest a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren nemrég lefoglalt csomagok tulajdonosai kamaszos csínyt követtek csak el: a szükséges engedélyek nélkül próbáltak meg egzotikus állatcsontot és -bőrt behozni a vámon az országba. A páviánkoponya, a cápacsont és pekari bőre végül nem jutott el a címzettekhez.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top