Utazás

Hódot videóztak a Római-parton

A Duna vize egészen biztosan kristálytiszta, ha a hód belemerészkedett a Római-parton. Látnod kell ezt a tüneményes állatot, amint úszik a folyóban. A videót a közösségi portálon osztotta meg egy szemfüles kiránduló hölgy.

A Római-parton filmezte egy hölgy a videóban látható hódot, amelyik semmitől sem zavartatva úszkál a Dunában. Láthatóan rendkívül jól érzi magát újdonsült lakhelyén. A Facebookon osztotta meg videóját Éva, aki a közelgő 1500 fa kivágására utalva írta kommentjében, “otthon érzi magát, nem tudja szegény, mi vár rá”.

A római-parti hódot persze, könnyen lehet, az egy másik példány volt Békásmegyeren is látták, sőt többször járt a Népszigetnél. Az újpesti Palotai-sziget természetvédelmi terület, az eurázsiai hód pedig évek óta a védett állatfajok listáján szerepel. Lehet, éppen ezért úszkál ennyire békésen a Dunában,írja az Óbuda  Itt lakunk.hu oldal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top