Utazás

A terrorveszély miatt inkább Európában nyaralunk

Az utóbbi idők robbantásos merényletei, a terrorveszély miatt alaposan átrendeződhettek a legnépszerűbb úti célok. Sokan máris európai városokat választanak a veszélyesnek tartott Tunézia, Egyiptom vagy Törökország helyett. Párizs továbbra is ott van a legnépszerűbb helyek között.

Az egyik nemzetközi szervezet készített felmérést arról, vajon egy katasztrófa vagy terrorcselekmény után mennyi idő telik el, mire minden visszarendeződik az eredeti állapotába. Az eredmények igencsak meglepőek. A turizmus ugyanis viszonylag hamar képes visszatérni a régi kerékvágásba a terrorcselekményeket követően is. Érdekes paradoxon, hogy a nyaralást tervezőknek igencsak rövidtávú a memóriája a terroreseményekkel kapcsolatosan.

A kutatások azt mutatták, nagyjából 13 hónap alatt elfejtjük a robbantásokat.

Az utazásszervezők úgy látják, kevesebben utaznak repülőgéppel, sokan inkább autóba ülnek, és Európa valamely országában nyaralnak. Az utasok többsége már a foglaláskor megkérdezi, melyek a terrormentes övezetek. Ugyanakkor egy ilyen kérdésre nagyon nehéz egyértelmű választ adni, hiszen nemcsak az arab országokban, de európai városokban, így Párizsba, Brüsszelben is történtek robbantások. Mostanra Ausztria, Horvátország és Olaszország a világ legkedveltebb úti célja, ugyanakkor Törökország, Tunézia és Egyiptom jelentősen visszaesett a turizmus szempontjából. Franciaországot ugyan érintették a terrortámadások, ennek ellenére 2015-ben újabb rekordot döntött a turizmus terén – írja a Híradó.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top